Van Cuijk is ´klaar´ voor PSV

De door NEC2 gisteravond in het Goffertstadion gespeelde (en met 3-2 gewonnen) wedstrijd tegen FC VVV2 werd vanaf de tribune met meer dan gewone belangstelling gevolgd door Sandor Popovics.

De belangstelling van NEC’s hoofdstrainer ging in de eerste plaats uit naar doelman Wim van Cuijk. Hij zalzaterdag tegen PSV Brookhuis – die waarschijnlijk zal worden geschorst – moeten vervangen. Daarnaast echter ook naar de verrichtingen van enkele van zijn ‘probleemkindjes’ Anton en Frans Janssen en John van Geenen.

Over het optreden van de reservedoelman kon hij tevreden zijn. Aan de twee Venlose doelpunten droeg hij geenschuld en voorts toonde hij met enkele uitstekende reddingen aan voor zijn taak berekend te zijn.

Na een statische eerste helft schakelde NEC halverwege de tweede helft op een hoge versnelling over, hetgeen binnen drie minuten even zovele doelpunten tot gevolg had. Eerst schoot Anton Janssen uit een vrije trap secuur in de hoek en nauwelijks twee minuten later rondde Bert van de Pol een voorzet van Jan Kilkens bekwaam af. Nog in dezelfde minuut was het weer Anton Janssen die met een bekeken diagonaal schot doelman Wim Jacobs voor de derde maal voor een voldongen feit stelde.

VVV kwam via een door Versleeuwen benutte strafschop dichterbij en in de allerlaatste minuut bracht Ringels met een onhoudbare kopbal de 3-2 eindstand op het scorebord.

Donderdagavond (19.00 uur) speelt NEC2 in het Goffertstadion tegen een team van de luchtmacht.