Brookhuis speelgerechtigd tegen PSV

Hoewel NEC-voorzitter Henk Bergamin er gisteren vanuit ging dat Wilfried Brookhuis zeker mee kan spelen in de wedstrijd tegen PSV, aanstaande zaterdag, was trainer Sandor Popovics nog niet zeker van zijn zaak.


“Bij de Graafschap heb ik het meegemaakt dat er op zaterdag nog een telegram kwam dat een speler met onmiddellijke ingang was geschorst De zaak is gewoon nog in behandeling en dan moet je maar afwachten. Officieel hebben wij nog niets gehoord, dus dat kan nóg komen”, aldus Popovics.


Voorzitter Henk Bergamin toonde zich echter honderd procent zeker over het speelgerechtigd zijn van de doelverdediger. “Gisteren (woensdag, red.) hebben wij bericht ontvangen dat de tuchtcommissie de zaak vanwege nader onderzoek aanhoudt. Bij de KNVB is men bezig om de rechtvaardigheid van de gele kaart van Brookhuis, die hij tegen Haarlem opliep nader te bekijken. Daarvoor wordt de rapportage van de scheidsrechter, de grensrechters en de waarnemer afgewacht. Tot het moment dat beslist is of de gele kaart al dan niet terecht gegeven is, kan Brookhuis spelen.”Normaal gesproken wordt een speler die tegen zijn derde gele kaart oploopt automatisch geschorst. Dat de beslissing van scheidsrechter Smeenk om Brookhuis een gele kaart te geven nu wordt onderzocht is onder andere indirect het gevolg van een verzoek van NEC in die richting.
Bergamin: “Wij hebben wel bepaalde activiteiten in die richting ondernomen, Ja.” Ook bij de KNVB bevestigd men dat er verzoeken tot een aanhouding van de zaak Brookhuis van NEC vandaan zijn gekomen.


Overigens stond de afgelopen dagen allerminst vast dat reserve-doelman Wim van Cuyk de plaats van Brookhuis eventueel over zou kunnen nemen. Van Cuyk raakte in de wedstrijd NEC 2 tegen VVV 2 geblesseerd aan de wreef. Woensdag zag het er nog naar uit dat hij zaterdag absoluut niet zou kunnen spelen, maar inmiddels is de pijn dusdanig minder geworden dat hij zou kunnen meedoen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.