‘Uitverkiezing in Jong Oranje altijd leuk’

”Ik las het bericht afgelopen dinsdag in de krant. Pas een dag later ontving ik de brief vanuit Zeist. Een beetje vreemde gang van zaken, maar ik ben in ieder geval hartstikke blij met deze uitverkiezing.”


Danny Hoekman, de NEC-linksbuiten die nog deze maand zijn 21ste verjaardag hoopt te vieren, werd vorige week door bondscoach Leo Beenhakker uitgenodigd voor een selectieplaats in het team van Jong Oranje, dat morgen vriendschappelijk speelt tegen Jong Zwitserland.


Ervaring
“Zo’n uitverkiezing is natuurlijk altijd leuk”, aldus Hoekman, “van de ene kant is het éen stuk afwisseling met het spelen en trainen bij NEC, en van de andere kant is een dergelijk evenement een goede ervaring. Ik werd in totaal zes keer eerder uitgenodigd voor het spelen in vertegenwoordigende elftallen: drie keer bij de 16-jarigen en drie keer bij de 18-jarigen voor het Eurotoernooi in Groningen.”


Vandaag reist Hoekman af, in het gezelschap van kanjers als o.a. de Ajacieden John van ’t Schip, Sonny Silooy en Gerald Vanenburg, de Bosschenaren Arnold Scholten en Jos van Herpen, Feyenoorder Henk Duut, en Twente-doelman Theo Snelders.


Hoekman weer: “Morgenavond om zeven uur (dus zondagavond red.) verzamelen we ons in Zeist. Maandag vliegen we van Schiphol naar Genève. Van daaruit gaat het met de bus naar Monthey.”


Over ’t hoofd
Hoekman weer: “Als ik nog in de eerste divisie had gespeeld, zien de bondscoaches je eerder over het hoofd, ze vergeten jouw persoon. Mede door die transferperikelen met West Ham United heb je natuurlijk toch een naam gekregen, Vanaf zo’n moment gaan ze je in de gaten houden”, aldus Danny Hoekman.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.