‘Bert van de Pol niet in vuilnisbak’

“Ik had mijn strijdplan voor het duel met MVV kant en klaar, en toen meldde Vievermans zich af. Op die manier kun je latere fouten de spelers moeilijk kwalijk nemen.”


Popovics wanhoopte na NEC-MVV even, maar niet voor lang. De Hongaarse trainer stelde na het 1-1 gelijkspel verder vast: “Ik beschikte ook nu weer over een fijne spelersgroep maar De Groot en Van Zinnen waren nog niet topfit.Het  bleef  behelpen. MVV counterde gevaarlijk en door een dom moment bij ons achterin kwam MVV op voorsprong. Er is nog teveel verschil in routine. Smeets ving een bal keurig op met zijn borst en scoorde, Van de Pol wilde na eenzelfde voorzet direct koppen. Dat bedoel ik nou.”


“Tegen de verhouding in kwam MVV op 0-1. Vervolgens hield Brookhuis ons op de been. Samen met Aalbers behoorde de doelman tot de uitblinkers van de avond. Het leek wel of Brookhuis hier al tien jaar tussen de palen staat. In de toekomst moet NEC voor eigen publiek de punten gemakkelijker kunnen pakken. Ik wanhoop niet. Als ik niet veel langer met een gehavende ploeg moet werken, zie ik ons echt helemaal terugkomen. Dan blijven tenminste drie ploegen onder NEC,” aldus Popovics.


Bescherming
De NEC-trainer nam vervolgens Van de Pol in bescherming: “Wees maar eens spitsspeler in het huidige betaalde voetbal. Het is een hondebaan. Over een tijdje kan Van de Pol naar een hoger niveau groeien. Ik werk nu aan zijn sprongkracht en zijn bovenverdieping. Als Van de Pol één keer scoort, is het probleem al voor de helft uit de wereld. Ik ga hem nu niet in de vuilnisbak gooien, dat is onrechtvaardig. Ik neem de tijd voor mijn spelers, geef ze krediet. Als het meezit word ik door Van de Pol binnenkort juist heel gelukkig, daar ben ik van overtuigd.”


Cor Brom, de MVV-trainer, kampt naar eigen zeggen met “Een ontevreden gevoel. Er werden door MVV teveel kansen niet benut. Het spel van NEC vond ik bij vlagen goed. Met wat meer durf liep het ook direct beter bij de Nijmegenaren. NEC en MVV waren afwisselend in het voordeel, daarom heb ik achteraf ook wel vrede met de uitslag.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.