Tweede helft start met duel tegen Roda JC

Morgenmiddag (De Goffert, aanvang: 14.30 uur) gaat NEC proberen zijn teleurstelling van het verlies tegen FC Twente (0-2) te verdringen. Roda JC komt op bezoek in Nijmegen en dit duel betekent het begin van de tweede helft van de vaderlandse voetbalcompetitie.

Het eerste competitieduel in Kerkrade verloor NEC met 6-1. De Nijmegenaren beleefden in die openingsfase van de competitie een moeilijke periode die werd gevolgd door drie overwinningen op rij tegen FC Groningen, Fortuna Sittard en FC VVV. Momenteel zit NEC weer in het slop en staat het Nijmeegse gezelschap onder de rode streep in de eredivisie.

“Elke week probeer ik mijn spelers op de training en via gesprekken een bepaald vertrouwen te geven,” zegt NEC-trainer Sandor Popovics. “Ik heb een spelersgroep die zich enorm grillig gedraagt. Neem nou die wedstrijd tegen FC Twente. Echt, ik schaamde me gewoon”.

“Er was een periode dat ik dacht dat jongens als Frans Janssen, Henk Grim, Anton Janssen en Danny Hoekman over de drempel waren. Maar één of twee wedstrijden later zie je die jongens weer wegzakken. Zitten ze weer in een crisis. Maar goed, toch heb ik vertrouwen in deze groep. Het moet er toch een keer uitkomen. Nee, ik ga niets aan het elftal veranderen. Door blessures zijn de mogelijkheden ook beperkt”.

De opstelling van NEC ziet er als volgt uit: :
Brookhuis, Van Zinnen, Mommertz, Van Rossum, De Groot, Visser, Aalbers, Anton Janssen, Frans Janssen, Grim en Hoekman.

In verband met de ingebruikneming van het nieuwe spelershome van NEC is de looproute van bezoekers van de hoofdtribune gewijzigd. Slechts toeschouwers op de eretribune kunnen via de hoofdingang hun plaats innemen. De bezoekers van de hoofdtribune moeten via de zijkanten van het ‘hoofdgebouw’ hun zitplaats bereiken. Deze looproute geldt ook in de rust van de wedstrijden en na afloop.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.