‘Twee spitsen prima’

Henk Grim, de 23-Jarige aanvaller uit Groesbeek, beleefde naar eigen zeggen vorig jaar zijn slechtste seizoen sinds hij drie jaar geleden zijn eerste wedstrijd voor NEC speelde.


Desondanks werd hij opnieuw topscorer met veertien doelpunten. In zijn eerste twee seizoenen werd Grim ook al vanwege dat feit gehuldigd. De totalen van tien en twaalf spreken echter niet tot de verbeelding. In de voorbereidingsperiode bloeide Grim in het systeem van twee spitsen duidelijk op. Daarom hoopt hij ook dat Popovics dat systeem zal handhaven.


Grim: “Danny en ik zijn erg beweeglijk. We hebben al vaker samen voorin gespeeld. Ik voel me er lekker bij. Tenslotte ben ik geen typische rechtsbuiten. Ik hou die drang naar het centrum. Ik wil zo dicht mogelijk bij het doel komen. Er wordt wel gezegd dat we het in de eredivisie moeilijk gaan krijgen. Daar geloof ik niet in. Wij doen niet onder voor de ploegen die normaal de zesde tot en met de zestiende plaats bezetten. Als we bij Roda JC minimaal een punt pakken en aan het eind van deze maand een punt of zes hebben, dan voorspel ik dat we met deze ploeg nog hele leuke dingen kunnen gaan doen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.