‘Ik moet scoren’

“Als ik op de reservebank beland, kan ik dat alleen mezelf verwijten, in de voorbereiding heb ik gewoon te weinig gescoord. Dat probleem moet ik echter zelf oplossen. Een spits staat er voor de doelpunten. Lukt me dat niet dan heb ik er geen moeite mee als Popovics me op de bank zet. Maar dat ik er alles aan zal doen, om in dat geval terug te komen, mag duidelijk zijn.”


Bert van de Pol, de tot nu toe weinig succesvolle spits, gaat de realiteit niet uit de weg, maar geeft toe dat hij zich in het systeem van twee spitsen niet echt thuis voelt. Van de Pol: “Ik heb het liefst twee mensen op de flanken. Ik moet net toch van de voorzetten hebben. Maar goed, als de trainer in sommige wedstrijden anders wil spelen dan heb ik daar in het belang van de ploeg geen moeite mee. We moeten het tenslotte met z’n allen doen. Het is simpel. Ook in het systeem met twee spitsen moet ik scoren en zorgen dat Popovics niet om me heen kan.”


Ook Van de Pol gelooft niet in degradatievoetbal voor NEC, “Natuurlijk is het verschil tussen de eerste en eredivisie groot, maar wij zijn beslist niet minder dan andere clubs. Daarom weet ik zeker dat we er in blijven.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.