Tevreden over inzet van team

“Vanavond waren wij sterk genoeg om de sterke punten van Ajax uit te schakelen, maar we waren niet goed genoeg om de zwakke plekken van Ajax blool te leggen”.

NEC-trainer Sandor Popovics typeerde op deze rake wijze de wedstrijd van zijn ploeg tegen Ajax. Negentig minuten lang slaagde NEC erin om het spel van Ajax volledig te ontregelen.


Content
“Ik ben heel tevreden over de inzet en discipline van mijn ploeg. Natuurlijk was Ajax veel sterker, maar het is geen wedstrijd van de gemiste kansen geworden”, aldus Popovics. “Daar staat echter tegenover dat we in de hele wedstrijd misschien maar twee minuten in balbezit zijn geweest. Op het middenveld en in de voorhoede waren de spelers niet in staat om de bal vast te houden.”
Popovics kon na afloop van de wedstrijd een tussenbalans van het lopende seizocn opmaken. “In de beginfase van deze competitie was onze verdediging een kaartenhuis. Daar is hard aan gewerkt en ik heb veel moeten schuiven. Nu klopt het zover achterin, dat iedere eredivisieploeg het moeilijk heeft tegen ons.”


Problemen
Voor het overige zijn er nog volop problemen. We moeten het nu nog teveel hebben van de werkers in de ploeg, zoals Wim van Zinnen. Verder leunen wij voor een groot deel op Ronnie de Groot, die notabene door blessures bijna twee jaar heeft stilgestaan, dat kan niet. De ‘raspaardjes’ moeten ook hun gezicht laten zien.”
Tegen Ajax kun je van een Anton Janssen en Danny Hoekman natuurlijk niet meer verwachten dan veel inzet. Maar tegen middenmoters verwacht ik van hen wel beslissende akties. Die heb ik tot nu toe nog niet gozien van hen.”


Popovics verontschuldigde zich gisteravond min of meer voor het verdedigende spel van zijn ploeg. Hij legde daarbij de link met de a.s. interland van Oranje tegen Belgie. Gezien de onmacht van Ajax tegenover de compacte NEC-defensie zag hij (later bijgevallen door Johan Cruijff) de confrontatie met de Belgen weinig optimistisch tegemoet. Niet voor niets creeerde Ajax met o.a, internationals Rob de Wit en Frank Rijkaard in de gelederen nauwelijks uitgespeelde kansen.  

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.