Sleutelduel NEC bij Heracles

“Als er zondag tegen Heracles in Almelo een punt of twee punten wordt gepakt, zit NEC over een paar weken tegen de tweede plaats op de algehele rangschikking aan te hikken.”


Met die bemoedigende woorden stuurt NEC-trainer Pim van de Meent zijn mannen morgenmiddag in Tukkerland de wei in. Wim van Zinnen, de Delftse middenvelder die na een griepperiode staat te popelen van ongeduld om na anderhalf jaar blessureleed weer eens voluit te spelen, moet vooralsnog genoegen nemen met een plaats op de tribune.


Van Zinnen: “Ik werd in de bekerwedstrijd van NEC 2 tegen Nijmeegse Boys van het veld gestuurd wegens opmerkingen op de leiding. Naar aanleiding daarvan werd ik twee wedstrijden geschorst. Afgelopen zondag zat ik er voor de eerste keer geschorst naast, en nu dan in Almelo. Ik hoop volgende week zaterdag, als NEC vriendschappelijk speelt tegen Fortuna S in Sittard, in ieder geval weer een helft mee te spelen.”


Voor de variatie trainde Van de Meent vorige week de selectie niet op vrijdagmiddag maar op zaterdagmorgen. Dat gebeurt ook nu. “Ach”, grapt Van Zinnen, “die Van de Meent is een beetje bijgelovig. We wonnen van Willem II, en nu doet de trainer dus weer precies hetzelfde.”


NEC treedt morgenmiddag om half drie aan in Almelo. Ron de Groot is nog geblesseerd, en ook het meespelen van spits Bert van de Pol is uiterst onzeker. Niet alleen zal het voor NEC gaan om in de race te blijven voor de tweede plaats, maar er bestaat ook nog zoiets als de derde periodetitel.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.