Protest tegen ‘rood’ Hoekman

NEC gaat de rode akart die Danny Hoekman afgelopen zondag in het duel tegen De Graafschap kreeg, aanvechten. Gisteren arriveerde een telex in Zeist, waarin het bestuur van NEC verzocht de zaak mondeling te mogen komen toelichten.

Hoekman kreeg de rode kaart vlak voor rust van scheidsrechter De Schepper, nadat hij was doorgegleden p doelman Brookhuis. Volgens De Schepper stuurde hij de NEC-speler naar de kleedkamer voor een grove overtreding. Dat laatste wordt door NEC en Hoekman hevig bestreden. Volgens Hoekman liep hij door op een te zachte terugspeelbal, gleed vervolgens door het natte veld enkele meters verder, maar zou de uitgelopen doelman Brookhuis daarna niet geraakt hebben.

Het protest van NEC lijkt een goede kans van slagen te hebben nu ook Brookhuis bereid is in Zeist te verklaren dat Hoekman hem inderdaad niet geraakt heeft. Anders ligt de zaak voor de eveneens uit het veld gestuurde Graafschap-speler Loovens. Loovens mocht naar de kleedkamer nadat hij Aalbers een knietje zou hebben gegeven tegen de edele delen. Die zaa wordt door De Graafschap niet mondeling behandeld. Loovens gaf zijn daad namelijk na afloop toe. Het bestuur van NEC heeft laten weten niets van dat laatste voorval gezien te hebben.

Vanavond speelt NEC overigens de inhaalwedstrijd om 19.30 uur in het Goffertstadion tegen Helmond Sport. De wedstrijd geldt echter niet voor de strijd om de vierde periodetitel, waarin NEC op dit moment na twee wedstrijden de tweede plaats bezet achter FC VVV, dat echter al een periodetitel op zak heeft.

Hoogstwaarschijnlijk staat Hoekman normaal in de basis, omdat zijn mogelijke schorsing nog niet ingegaan is. Pim van de Meent heeft overigens weinig keus gezien de blessues van Aalbers, Frans Janssen en De Groot.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.