Popovics: ‘Sfeer in Goffert verbeteren’

“Ik vind het jammer dat het Nijmeegse publiek ons in de steek laat. FC Groningen is een subtopper, NEC heeft de steun van de toeschouwers hard nodig en bekijk je dan de atmosfeer hier in De Goffert, echt, die is om te huilen. Ik vind het erg jammer dat niet meer mensen vanavond (zaterdagavond, red.) getuige zijn geweest van onze overwinning. Maar ja, wat niet is, kan nog komen.”


NEC-trainer Sandor Popovics toonde afgelopen zaterdag relaxed zijn blijheid, maar liet niet na de geringe opkomst van het Nijmeegse publiek te hekelen. De oefenmeester toonde enig begrip door de slechte competitieresultaten van zijn ploeg als oorzaak van een leeg Goffert-stadion aan te geven.


Popovics: “Ik begrijp best dat het publiek op flitsende resultaten afkomt. Tijdens de nacompetitie van het afgelopen seizoen zaten in De Goffert niet voor niets vijftienduizend toeschouwers. Toch vind ik jammer dat een stad als Nijmegen niet echt warm loopt voor voetbal. Ik zie het dan ook als één van mijn taken om de sfeer en entourage in De Goffert te verbeteren.”


Mooi of flitsend voetbal van NEC valt voorlopig in het Nijmeegse stadion niet te verwachten. In dit stadium van de competitie is het bijeen sprokkelen van punten voor de Nijmegenaren noodzakelijk om in de buurt van andere potentiële degradatiekandidaten te blijven. Over ‘de manier waarop’ kan de Goffert-formatie mogelijk verderop in het seizoen gaan nadenken.Sandor Popovics onderstreepte deze bewering zaterdagavond; “Deze overwinning op Groningen komt voor ons als een geschenk uit de hemel. Ik ben blij dat mijn spelers voor hun inspanningen zijn beloond, iedereen heeft hard gewerkt. Mooi was het misschien niet, maar de grote inzet van mijn ploeg vergoedde veel. Onze doelstelling is handhaven in de eredivisie. En ik blijf van mening dat die doelstelling geen illusie hoeft te zijn.”


FC Groningen-trainer Han Berger was woest op zijn spelers. Met uitzondering van Van Tiggelen en Van Dijk had de rest van de Groningers volgens Berger een ruime onvoldoende gehaald. “En dan te bedenken dat Van Tiggelen en Van Dijk eigenlijk ziek op bed hadden moeten liggen. Die twee hebben de afgelopen week nauwelijks getraind,” riep Berger.
“Verliezen van PSV vind ik geen schande. Maar verliezen van een ploeg die onderaan staat, is gewoon niet nodig. NEC had vanavond (zaterdagavond, red.) een betere instelling. Op inzet en kracht heeft NEC verdiend gewonnen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.