Popovics is ’tevreden met FC Twente’

“In de beker speel ik liever tegen een betaalde club dan tegen een amateurvereniging. Wat dat betreft ben ik tevreden met FC Twente als tegenstander. Ook financieel vind ik de loting aantrekkelijk. We voetballen in Enschede en daar komt toch aardig wat publiek kijken. Althans, meer dan in Nijmegen.”


NEC-trainer Sandor Popovics reageerde gisteravond positief op de door FC Utrecht-speler John van Loen verrichte loting van de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. Na de ontmoeting met zaterdagclub AVW ’66 rolde FC Twente uit de koker.


Popovics: “Kijk, wil je ver komen dan is het leuk om tegen een amateurclub te loten. Maar wil je in een professionele ambiance spelen, tja, dan spreekt een betaalde club natuurlijk meer aan. FC Twente zit in eenzelfde schuitje als NEC. De competitieresultaten vallen bij beide clubs bitter tegen en we hebben beide te maken met blessures.”


“Maar goed, zowel FC Twente als NEC heeft nog enkele weken de tijd om te herstellen. Tussentijds moeten deze clubs toch in staat zijn hun normale niveau te halen. Over onze kansen zeg ik niets. Bekervoetbal is een apart soort voetbal. In zo’n toernooi is alles mogelijk.
In België heb ik met Waregem ooit een keer de finale gehaald. Zoiets hoop ik nog eens mee te maken.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.