Nijmegenaren spelen voorlaatste wedstrijd in Dordrecht

NEC gelooft erin

NEC speelt maandagmiddag de voorlaatste wedstrijd in de strijd om de vierde periodetitel in Dordrecht tegen DS ‘79. Winnen de Nijmegenaren het belangrijke duel, dan kan de laatste periodetitel de ploeg van Pim van de Meent bijna niet meer ontglippen, omdat het karwei dan in de laatste thuiswedstrijd tegen Heerenveen naar behoren afgemaakt kan worden.


Juist in deze belangrijke fase hoeft Pim van de Meent geen rekening te houden met blessures. Paymans, die in het duel met Vitesse nog een paar noppen in rijn scheenbeen kreeg, is voldoende hersteld en ook Bert van de Pol is klaar voor de wedstrijd tegen DS. De spits van NEC voegde tegen Vitesse twee doelpunten toe aan zijn schamele totaal van zes en heeft het volste vertrouwen in een goede afloop in Dordrecht.


Bert van de Pol: “Die twee doelpunten waren een geweldige opsteker voor me. Inderdaad, het was lang geleden dat ik er twee in een wedstrijd maakte. Maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat Vitesse wat dat betreft een ideale tegenstander was. Vooral bij mijn laatste doelpunt had die keeper er gewoon uit moeten komen.”
“Mentaal ben ik nu echter sterker geworden. Eindelijk heb ik geen last meer van blessures en vergeet de aanwijzingen van jongens als Sije Visser niet. Daar leer ik veel van, ja. Ik ben er nu ook van overtuigd dat we het halen al hik ik meer tegen DS aan dan tegen Heerenveen. We moeten er vooral voor waken dat we die ploeg niet onderschatten. Het zijn maar negentig minuten. Daarin moet iedereen zich helemaal leeg spelen.”


Ondanks zijn bepaald niet imponerende productie van acht treffers tot nu toe heeft Bert van de Pol toch een nieuw contract aangeboden gekregen. Een aanbieding die de lange spits zeker niet zal weigeren. Van de Pol: “Ik denk wel dat ik weer voor een jaar bijteken. Kijk, ik weet ook wel dat ik weinig gescoord heb, maar die blessure aan mijn knie aan die spierscheuring hebben me ook wel parten gespeeld. Scoren blijft echter het mooiste dat er is. Ik krijg er nog steeds een bepaalde kick van, al blijft het een moeilijke plaats, omdat je als spits iedere wedstrijd met twee tegenstanders te maken hebt.”


Ook tegen DS hoopt Van de Pol op de aanwezigheid van supporters uit Nijmegen. Van de Pol: “Tegen Vitesse speelden we toch een thuiswedstrijd met al die mensen uit Nijmegen. Dat is voor de ploeg een geweldige stimulans geweest. Daar win je wedstrijden door. Daarom hoop ik dat die mensen ook in Dordrecht zullen zijn. En we zullen ze niet teleurstellen, want wat dat betreft hebben we nogal wat goed te maken.” Het duel in Dordrecht begint maandag om 14.30 uur.


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.