NEC voert spanning op

NEC heeft door een 3-2 overwinning op FC Den Haag ervoor gezorgd dat de na-competitie halverwege nog spannend is.


Bij een zege van de Zuidhollanders zou het toetje van de eerste divisie al zowat beslist zijn maar door een fantastische kopbal van Bert van de Pol bleef NEC op de loer liggen voor een plekje in de eredivisie.
De wedstrijd NEC-FC Den Haag was meer spannend dan mooi. De gasten uit de Residentie hadden zich in de Goffert al bijna in veilige haven kunnen schieten, maar de thuisclub ploeterde zich na de pauze naar een nipte overwinning.


Geconcentreerd
Met Ko Pot op de plaats van de voorlopig geschorste Martin Jol, ging FC Den Haag in Nijmegen geconcentreerd te werk. NEC opende niettemin de score. Marco van Alphen liet zich in het nauw brengen door Anton Janssen en Hoekman. Janssen kreeg de bal vrij en schoof het leder attent onder doelman Renè Stam door, 1-0.
Het spel van NEC werd er door die meevaller niet beter op. Bram Rontberg had onmiddellijk de gelijkmaker voor het grijpen maar knalde naast. Doelman Nico Hanssen stompte kort daarop de bal hoog de lucht in waarna Van Rossum op de doellijn als reddende engel fungeerde. Vievermans antwoordde aan de overkant met een schot over de goal na een goede pass van Van de Pol.Koelbloedig
Nadat Rontberg nog een beste kans aan zich voorbij had laten gaan, tikte Ron de Roode vrij als een vogeltje de gelijkmaker binnen, 1-1. Diezelfde De Roode strafte -opnieuw- foutief ingrijpen in de Nijmeegse defensie koelbloedig af, 1-2, en FC Den Haag waande zich al eredivisionist.
NEC-trainer Pim van de Meent: “In de rust ben ik tegen de spelers uitgevallen. De Hagenaars waren telkens eerder bij de bal geweest. Er moest meer agressie in ons spel komen. Daarna ging het beter. Er werd gedurfd en opportunistisch gespeeld. FC Den Haag strafte onze fouten niet af waardoor wij toch op 3-2 konden komen. Wij faalden bij RKC in Waalwijk, en nu was het de beurt aan FC Den Haag. In de tweede helft verdienden wij nu die overwinning.”


NEC zocht na de pauze inderdaad slagvaardiger het doel van Stam op. Rontberg en De Roode misten kansen, maar Frans Janssen die op het punt stond gewisseld te worden, faalde op zijn beurt niet. Hoekman vocht zich in het centrum vrij en lanceerde Janssen op maat, die met zijn ‘zwakke’ linkerbeen verwoestend uithaalde, 2-2.


Luchtmacht
De kersverse doelpuntenmaker ging samen met Vievermans naar de kant, en stoorzender Wim van Zinnen trad met pinchhitter Rob Hasselbach in de wei. Van Zinnen zette zich schrap om Karel Bouwens in opbouwend opzicht af te stoppen en zelf als tweede luchtmacht naast Van de Pol op te treden in de punt van de aanval
NEC zette alles op alles maar ontsnapte aan de genadeklap. Van Zinnen haalde verkeerd om en invaller Alphons Groenendijk trof de dwarsligger; in de rebound vond De Roode Sije Visser op zijn weg. Op die manier bleef de thuisclub hopen op betere tijden. Zelfs Huub Smeets ging naar de achterste linie om het hevig aandringende NEC af te stoppen
Al die goedbedoelde pogingen van FC Den Haag werden teniet gedaan door Bert van de Pol. Van de Pol scoorde op fabelachtige wijze. Toon Willemse verzond een indraaiende bal vanuit een vrije trap, en de inlopende Van de Pol kopte de bal steenhard en dus onhoudbaar achter de vertwijfeld graaiende Stam, 3-2.
Ondanks het feit dat het regende van de overtredingen (36 van NEC en 23 van FC Den Haag) deelde Van der Laar slechts één gele kaart uit, en wel aan NEC’er Hoekman vanwege commentaar op de leiding.


NEC-FC Den Haag 3-2 (1-2).
9. A. Janssen 1-0,
24. De Roode 1-1,
37. De Roode 1-2,
59. F. Janssen 2-2,
87. Van de Pol 3-2.


Scheidsrechter: V.d. Laar.
Toeschouwers: 11.500.
Gele kaart; Hoekman (NEC).


NEC: Hanssen; Willemse, Mommertz, Van Rossum, Visser; Aalbers, Vievermans (Bouwens), A. Janssen; F. Janssen (Hasselbach), Van de Pol, Hoekman.


FC Den Haag: Stam; Blok, Pot, Tempelaar, Purvis; Van Alphen, Bouwens, Kuyt; De Roode, Smeets, Rontberg (Groenendijk).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.