NEC tegen drooglegging Goffert-kuip

NEC-voorzitter H. Bergamin is flink boos geweest. Hij was en is het niet eens met de drooglegging van De Goffert afgelopen woensdag. “Er is niets op tegen dat het publiek een biertje drinkt, alleen bepaalde supporters niet. De verkoop hebben we ook altijd goed in de hand gehad.”


“Door een ruzie op het voorplein van het stadion bleek vorige week plotseling dat NEC geen drankvergunning voor het stadion had”, erkent de NEC-voorzitter. “In mijn bestuursperiode is die er voor zover bekend ook nooit geweest. Ik ga niet elke dag controleren of er al dan niet vergunningen zijn.”


Goed maken
“Bovendien, de gemeente heeft ons er ook nooit op gewezen. Het getuigt nog steeds van behoorlijk bestuur dat je in zo’n geval de vereniging in de gelegenheid stelt het goed te maken. Zeker als het om een vergunning gaat voor een activiteit, die altijd heeft plaatsgevonden. Het ging bij ons niet om iets nieuws.” Over de vraag hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan heeft Bergamin een vermoeden: “Ik denk dat de vergunning niet is overgeschreven na de scheiding tussen de amateurs en de betaalde spelers van NEC.”


Bergamin: “De indruk bestaat dat dit is aangegrepen vanwege de komst van de Den Haag supporters. Hoogst eigenaardig, want zeg dan keihard dat er geen drank mag worden geschonken om die reden. Dan spreek je klare taal. Ik hoorde het pas een dag voor de wedstrijd en ben vreselijk boos geweest”, aldus Bergamin.


Spits
Hij heeft de zaak echter niet op de spits willen drijven, zo aan het einde van het seizoen, Voor het volgende jaar zal NEC alsnog een vérgunning voor de verkoop van drank aanvragen. Bergamin ziet niet in waarom de grote groep ‘gewone’ voetballiefhebbers geen biertje mogen drinken. “Het helpt niks. Daarbij komt dat even verderop in het NEC-clubhuis gewoon wordt geschonken.”


Hoeveel geld de club derft is niet exact te becijferen, maar Bergamin houdt het op enkele duizenden guldens per wedstrijd. Niet alleen NEC, maar ook het bedrijf dat ingehuurd wordt voor de drankverkoop is tegen de drooglegging. P.van Vloten van Van Vloten Horeca-catering in Opheusden: “Nijmegen heeft wat mij betreft een van de mooiste stadions in Nederland. Het beleid moet erop gericht zijn het stadion te promoten. Nu is het tegenover gestelde bereikt.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.