NEC test Berends van DS’79

NEC zoekt momenteel met man en macht naar een oplossing van het keepersprobleem.
Zo zijn er afgelopen week twee keepers uitgeprobeerd tijdens de training: Een Amsterdamse amateurdoclman en Wim Berends van DS’79.


Sandor Popovics: “NEC heeft behoefte aan een tweede goede keeper. Brookhuis is duidelijk de eerste keus. Zijn zaak komt nu voor de burgerrechter, dus we moeten de uitkomst maar afwachten.”

“Ondertussen moeten we ons wel indekken voor het geval hij niet komt. Ik ben mij nu dus aan het oriënteren. Ik heb bijvoorbeeld Pim Doesburg benaderd om één jaar bij ons te komen, maar dat ging niet door. Het probleem is dat we kwaliteit zoeken, die nauwelijks iets mag kosten. Dat is dus bijna niet te doen.
Wim Berends komt in ieder geval deze week weer meetrainen. Ik probeer voor elkaar te krijgen dat hij tijdens het toernooi bij Vitesse mee kan doen. Daarvoor is toestemming van KNVB nodig, want het zijn officieel bindende wedstrijden. Tegen een amateurclub zou hij mee kunnen doen, maar daar heb ik niets aan. Dan krijgt hij misschien een of twee ballen.”


“Het is niet zo dat Berends de enige en belangrijkste kandidaat is. Brookhuis is degene die ik het liefste heb, maar daar kun je niet op gokken. Verder ben ik gisteren weer naar een amateur wezen kijken. Ook die Amsterdamse jongen is nog niet afgeschreven”, aldus Popovics.


Gubbels
In ieder geval is ook Maurice Gubbels (voorlopig) weer terug in de Goffert. De robuuste doelverdediger had overschrijving naar het Wijchense AWC aangevraagd, maar de KNVB heeft de overstap niet goedgekeurd.


Maurice Gubbels: “De zaterdag na de vierdaagse hoorde ik van AWC dat mijn overschrijving door de KNVB was geweigerd, met als argument dat ik hem te laat had aangevraagd. Later bleek de werkelijke reden echter te zijn dat NEC geen toestemming heeft gegeven. Merkwaardig, want Van de Water had mij toegezegd dat NEC zou meewerken.”
“Afgelopen woensdag belde Clemens Hermans mij op om te vragen of ik weer kwam trainen. Dat heb ik dus maar weer gedaan. Natuurlijk vind ik het allemaal niet zo leuk hoe het gegaan is, maar aan de andere kant voel ik mij al weer helemaal thuis. Ik ben dan ook niet met ruzie weggegaan. Ik zat gewoon moeilijk met mijn tijd voor trainingen in verband met mijn studie geschiedenis. Financieel waren er ook geen problemen.”


“Ik weet nu nog niet wat er verder gaat gebeuren. Ik weet nog niet eens wanneer ik college moet lopen, doordat er een staking op de universiteit is geweest. Ik weet niet wat NEC mij te bieden heeft, welke kansen krijg ik om mij te bewijzen voor het eerste bijvoorbeeld. Het is nu voornamelijk afwachten tot volgende week maandag. Dan zijn Van de Water en Bergamin weer terug en zien we wel verder.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.