NEC tegen AZ: erop of eronder

Er is nog steeds geen man overboord in het NEC-kamp, zelfs niet als er vanavond van AZ’67 verloren zou worden.


Niettemin is elke speler van de Nijmeegse eredivisieclub doordrongen van de noodzaak zo langzamerhand punten te pakken. Waar blijven de punten, zo vraagt men zich af. Sije Visser, bezig aan zijn vijftiende en tevens laatste seizoen onder de vlag van NEC, stelt: “Dit NEC speelt geen degradatievoetbal. Als je dat wèl zou doen, zou je ook meer punten pakken. Degradatie-voetbal speelden we onder trainer Looyen, en daarvoor onder Piet de Visser maakte NEC met countervoetbal furore. Toen hadden we daar ook de middenvelders voor, met spelers als Jan Peters en Eugène Marijnissen.”


Jan Peters
De naam Jan Peters is gevallen. “Dat vind ik nu zo gemakkelijk praten, dat we toch maar Peters erbij hadden moeten hebben. Misschien hadden we eigenlijk meer routine erbij moeten halen, maar dit NEC had toch echt geen behoefte aan Peters”, aldus Sije Visser.
Sije Visser zal vanavond voor het begin van NEC-AZ’67 uitvoerig in de bloemetjes worden gezet door voorzitter Henk Bergamin. Afgelopen zondag bereikte Visser een nieuwe mijlpaal. Visser speelde in de Domstad precies zijn 500ste competitiewedstrijd in het betaald voetbal. (“De nacompetitiecompetitiewedstrijden zijn daarbij meegerekend”, aldus Visser).NEC-AZ’67, wat gaat het worden? Visser weer: “Ik denk dat het publiek een leuke wedstrijd te zien krijgt. AZ’67 is altijd een voetballend elftal, ik verwacht een open strijd. NEC zal AZ’67 van meet af aan onder druk moeten zetten. Het ligt er allemaal aan of je zelf durft te voetballen. Er zal eerst strijd geleverd moeten worden, agressiever in de duels zijn. Het is zaak een voorsprong af te dwingen, vervolgens komt dan ‘vanzelf’ wel het voetbal bij NEC naar boven.”
Net als NEC valt AZ’67 uit Alkmaar dit seizoen nog tegen. Visser; “Normaal gesproken moet AZ’67 toch in de middenmoot van de eredivisie vertoeven. Knapen als Pier Tol, Kees Kist, Martin Haar en Gerry Kleton kunnen echt wel voetballen. Het is alleen een kwestie van of ze er wel zin in hebben. Voorin hebben ze dan die donkere Siegfried Lens, gewoon een prima voetballer.”


Anton Janssen zal er ook vanavond zeker niet bij zijn. Visser: “Ja, het wegvallen van Anton is een gemis. Hij zorgt in het spel van NEC voor de nodige diepte, en die demarrages van hem zijn natuurlijk ijzersterk.”


Vijf minuten
Sandor Popovics vertelt over ‘het geval’ Anton Janssen: “Anton probeerde afgelopen donderdag weer te trainen maar al na vijf minuten kon hij niet meer lopen. Hij zal nogmaals onderzocht worden, er zit niets anders op.”


Ook Frans Janssen ontbreekt andermaal. Frans Janssen: “Ik heb nu weer een klein beetje kunnen lopen. Het heupbot is gelukkig niet gescheurd. Als het meezit, ben ik in de thuiswedstrijd tegen PSV op zaterdag 5 oktober in de Goffert weer van de partij.”


NEC en AZ’67 ontmoetten elkaar al in de oefencampagne voor dit seizoen. Het werd in de Goffert toen een 3-3 gelijkspel.
De vermoedelijke opstelling van NEC: Brookhuis; Van Geenen, Van Rossum, Mommertz, Visser; Aalbers, De Groot, Vievermans; Grim, Van de Pol, Hoekman.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.