Blessures blijven: Anton Janssen in ziekenhuis

Het blessureleed is bij NEC nog lang geen voltooid verleden tijd. Met name Anton Janssen en Frans Janssen zullen de komende weken nog geen rentree in NEC-1 kunnen vieren.


Anton Janssen vertoefde gisteren zelfs in het ziekenhuis voor een ‘kijkoperatie’. Gevreesd wordt dat de voetballer uit het Land van Maas en Waal aan zijn meniscus móet worden geopereerd. Mocht het waarschijnlijk aanwezige scheurtje echt klein zijn, dan kan een stukje van de meniscus vergruisd worden waarna Anton Janssen vier dagen na de operatie weer zou kunnen lopen. Is de scheur groter, dan moet de hele meniscus eruit.


Ook met Frans Janssen blijft het tobben. De Ooijenaar: “Ik moet nog naar het ziekenhuis. Misschien wijzen nieuwe foto’s uit dat niet alleen een spier bij de heup is gescheurd, maar juist het heupbot zelf. Ik doe komende zondag tegen FC Utrecht in ieder geval zeker niet mee.”


Met John Vievermans ging het deze week voor NEC gelukkig weer beter. Vievermans: “Die plotselinge darmstoornissen was toch maar een kwestie van twee dagen.” Trainer Sandor Popovics: “John heeft weer twee dagen met de groep mee kunnen trainen. Hij is er dus weer bij.”


Ondanks het feit dat Vievermans weer inzetbaar is, blijken de overigen in de NEC-groep ook nog allesbehalve kuikenfris. Popovics: “John van Geenen bijvoorbeeld had tegen MVV, vorige week zaterdag, niet mee mogen spelen. Hij hervatte de echte training pas vandaag (gisteren, red.). John kampt met een spierverrekking in het bovenbeen. Tegen MVV had hij een bandage om de kwetsuur. John hoort in ieder geval zondag tot de groep.”


“Met Ron de Groot blijft het vriezen of dooien. Ik hoop dat hij nu een paar weken achter elkaar kan spelen zodat hij weer in het ritme kan komen. Doelman Wilfried Brookhuis had deze week overigens weer vocht in de knie.”


Het zal morgen voor NEC geen pretje zijn in de Galgenwaard. Popovics: “Er heerst daar in Utrecht een echte voetbalsfeer. Die Utrechtse supporters geven een extra dimensie aan het Utrechtste spel. Ja, zij zijn echt de twaalfde man van de ploeg. Als NEC daar net als Feyenoord de eerste twintig minuten overleeft, zie ik mogelijkheden. Dat FC Utrecht drie dagen later speelt voor de Europacup, lijkt me geen voordeel voor NEC. FC Utrecht zal echt niet met het tweede elftal op de proppen komen. FC Utrecht zal weer opportunistisch spelen. NEC moet in hun tempo meegaan, maar het hoofd koel houden.”


NEC 2 speelt de eerstkomende thuiswedstrijd tegen RBC 2 niet op de komende dinsdagavond maar twee dagen later, op donderdag om 19.30 uur. Dit ivm. het opruimen van de spullen van de Stadioncross.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.