NEC met duo Janssen naar Haarlem

NEC gaat morgenmiddag de confrontatie met en in Haarlem aan met Anton en Frans Janssen. “Anton kan vermoedelijk een helft spelen”, aldus trainer Popovics. Frans Janssen zit -wellicht- weer op de reservebank.


Popovics: “Anton en Frans Janssen hebben deze week redelijk mee kunnen draaien met de spelersgroep. Medisch gezien is Anton al duidelijk een stap verder dan Frans. Anton voelt niets meer maar bij Frans trekt de geblesseerde plek nog. Ik heb alleen bij beide spelers een enorme conditionele achterstand opgemerkt. Frans is dus een vraagteken, Anton daarentegen kan misschien een half uur of drie kwartier meedraaien.”


Door middel van een aangepaste training kan ook Ron de Groot morgen weer voluit. Popovics over De Groot: “Hij is na elke wedstrijd helemaal kapot. Elke maandag en dinsdag draait De Groot een aangepast trainingsprogramma af i.v.m. zijn kwetsbare enkel. De woensdag houdt hij rust, en pas donderdags wordt hij toegevoegd aan de hoofdmacht. Op die manier is hij telkens weer op tijd klaar voor de wedstrijd in het weekeinde. De Groot en Van Zinnen kan ik dus voor de helft laten spelen, en binnenkort kan ik ook Anton en Frans Janssen ‘tegen elkaar uit spelen’.”


NEC tegen Haarlem. “Dat wordt een erg moeilijke wedstrijd”, vertelt Popovics, “we hebben daar te maken met een voetballende ploeg, misschien werkt dat in net voordeel van NEC. Tot nu toe hebben we, zeker bij uitwedstrijden, alles tegen gehad. Gekkere dingen kunnen ons nu niet meer overkomen. NEC heeft tot op heden drie punten te weinig veroverd. Er heerst binnen de spelersgroep een fantastische sfeer, dus ik heb alle vertrouwen in een positief resultaat.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.