Massale huldiging NEC in Nijmegen

Nog voor de Waalbrug wisten de spelers van NEC het zeker. Het feest dat in Doetinchem begonnen was zou een grandioos vervolg krijgen in de Keizer Karel stad.
Duizenden mensen hadden zich verzameld in de binnenstad en zorgden voor een kleurrijk lint dat liep van de Waalbrug tot het stadhuis.Frans Janssen kon achterin de bus zijn ogen niet geloven. Janssen: “Dit is te gek. Hier krijg ik kippevel van. Wat een mensen, schitterend. In Doetinchem besefte ik het nog niet helemaal, maar nu ik dit zie kan ik mijn ogen bijna niet geloven.”
De bus reed inmiddels stapvoets over de Waalbrug en werd omsingeld door uitgelaten supporters. Gezeten op het dak genoten Van Zinnen, Hasselbach en Van Rossum van de toejuichingen. Er leek geen einde aan te komen, maar toch bereikte de bus de open vrachtwagen waar het hele gezelschap in overstapte.Burgemeester
Bij het stadhuis werden de spelers van NEC opgewacht door burgemeester Hermsen. Toen eindelijk iedereen van de wagen was richtte de burgervader zich tot de uitgelaten menigte. “Een vreugdevolle gebeurtenis,” zo noemde Hermsen de promotie van NEC en toen hij even later het woordje eredivisie liet vallen klonk er voor de zoveelste keer een massaal gejuich op. Tussen het ‘Weer trekken wij ten strijde’ en ‘Al moet ik krupen’ herinnerde de burgemeester de aanwezigen er nog aan dat ook hij lang die middag in spanning had gezeten.
Hermsen: “Tot aan de laatste minuut vroegen wij ons af of NEC het wel zou halen. Via een sportieve vechtlust en een goede mentaliteit heeft NEC het toch gered. Daarom wil ik ze feliciteren en hoop ik op een lange en succesvolle periode in de eredivisie.”


Het publiek kwam pas echt weer aan z’n trekken toen voorzitter Bergamin (die gelijk op een stevig fluitconcert getrakteerd werd) de scheidende Pim van de Meent en Toon Willemse naar voren haalde. Massaal klonk het Timmetje, Pimmetje gevolgd door het ‘Toontje bedankt’.Seizoenkaarten
Zoals het een goed voorzitter betaamt riep Bergamin de aanwezigen vervolgens op om morgen (vandaag dus) de nieuwe seizoenkaarten te kopen in de voorverkoop. “Als u dat allemaal doet, dan staan we volgend jaar weer hier,” aldus Bergamin, die kennelijk al rekening hield met een landskampioenschap.


Vervolgens ging het hele gezelschap voor een korte periode het stadhuis binnen om na een klein kwartiertje later weer op de open wagen te stappen. Begeleid door nog steeds dezelfde menigte reed de vrachtwagen vervolgens naar het Kolpinghuis waar het feest tot in de kleine uurtjes zou duren.


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.