Janssen leek wel een dolle stier

Frans Janssen balde woedend zijn vuist richting tribune en verdween vervolgens naar de kleedkamer. De supporters van Sparta joelden en even later schoot Piet Wijnberg uit een strafschop NEC naar een 3-2 nederlaag.

In de laatste minuten van het duel op Spangen brak toch even de ‘pleuris’ uit. Met Frans Janssen als zondebok, want hij kreeg een rode kaart van scheidsrechter Herman Smeenk.

Lachertje
“Ik weet echt niet waarom ik uit het veld ben gestuurd”, sprak Frans Janssen. “Die strafschop was een lachertje. Eerst maakt Smeenk een gebaar dat er doorgespeeld moet worden en vervolgens wijst hij naar de stip. Belachelijk gewoon.”
“In het gedrang gebeurt natuurlijk een hoop, maar ik heb niks gedaan. Eerst riep Smeenk dat Wim van Zinnen moest vertrekken en later kreeg ik rood voor de neus. Echt, ik begrijp er niets van.”

“Ik wil straks een mondelinge behandeling van deze zaak. Tegen PEC Zwolle ben ik ook een keer uit het veld gestuurd. Toen is dat geval ook mondeling behandeld en kreeg ik maar één wedstrijd.” “Echt, die overtreding van Michel (Mommertz, red,) was buiten het strafschopgebied. Iedereen kon dat toch zien? Zelfs die gasten van Sparta, waaronder Louis van Gaal, zeiden dat die penalty een lachertje was. Maar ja, daar koop je mooi niks voor. De gele kaart, die ik eerder in de wedstrijd kreeg, was terecht. Maar die rode, nee, daar deugt echt niets van.”

Smeenk
Uiteraard had scheidsrechter Herman Smeenk weer een andere lezing van het verhaal. ‘Ik zag een speler van NEC duidelijk een speler van Sparta met twee benen onderuithalen. Mijn grensrechter reageerde en ik ook. Er was geen twijfel mogelijk, dus penalty voor Sparta. Wat er daarna allemaal gebeurde, betreur ik zeer. Zo hoeft een wedstrijd voor mij niet te eindigen”, aldus Herman Smeenk.
“Ik kan me voorstellen dat de spelers van NEC teleurgesteld waren, maar hun gedrag was natuurlijk beneden alle peil. Frans Janssen kwam werkelijk als een dolle stier op mij af en liep zelfs zijn eigen teamgenoten van de sokken. Ik kreeg van hem een stevige opsodemieter en toen kon ik maar één ding doen: rood geven”.

“De naam Van Zinnen heb ik niet genoemd. Natuurlijk, in zo’n tumult komen meer spelers in aanmerking voor een rode kaart. Het opreden van Frans Janssen was echter bar en boos. Ik moest hem wel van het veld sturen. Hij werd gewoon handtastelijk en ik had geen andere keuze dan hem weg te zenden. Jammer, maar het is niet anders.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.