Ieder punt is nu beslissend voor NEC

De voetballers van NEC moeten vandaag een lange reis maken om in Veendam aan te treden tegen de gelijknamige club. Voor de Nijmegenaren is deze wedstrijd uiterst belangrijk.

In de strijd om de vierde en laatste periodetitel staat de ploeg van NEC er goed voor. Drie punten uit twee wedstrijden zijn goed voor een tweede plaats achter FC VVV. De Venlonaren staan met twee gewonnen wedstrijden aan kop en leiden eveneens in de totaalstand.

NEC hoeft uiteraard niet meer te rekenen op directe promotie, maar kan indien alles meezit, nog wel deelnemen aan de nacompetitie, zonder een periodetitel te behalen. Het is heel goed mogelijk dat de zesde plaats in de eindrangschikking recht geeft op deelname aan het inmiddels traditionele toetje van de eerstedivisie.

In de competitie zijn er voor de Nijmegenaren nog zeven wedstrijden te gaan. De achterstand op nummer zes, De Graafschap, bedraagt zes punten, waarbij aangetekend moet worden dat de Doetichemmers een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Al met al is het duidelijk dat voor NEC iedere wedstrijd van cruciaal belang is. Voor de vierde periode mag geen enkele misstap worden begaan, want periodekampioen worden met drie of meer verliespunten is een zeldzaamheid. Ook de jacht op de zesde plaats kan onmiddelijk als beeindigt worden beschouwd wanneer er nog punten worden verspeeld. Hoe graag de scheidende trainer van De Graafschap Sandor Popovics, als komende oefenmeester van NEC zijn nieuwe club ook een periodetitel gunt, is het toch niet te verwachten dat hij een helpende hand toesteekt.

Of de veelal jonge spelers van NEC er in slagen om het hoofd koel te houden in deze periode is nog maar de vraag. De eerste hindernis, Veendam, moet voor Van de Meent en zijn spelers te nemen zijn. De oostgroningers staan in het onderste gedeelte van de ranglijst. Voor hen staat behalve de wedstrijdpremies niets meer op het spel.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.