‘Elftal verdient steun’

Voor de tweede keer achter elkaar eindigt NEC het seizoen met een positief saldo op de bank. Vorig jaar zorgde een volle bak in de Europacup wedstrijd tegen Barcelona voor een batig saldo aan het eind van de rit. Dit jaar wordt het seizoen voor NEC gered door de nacompetitie.


Voorzitter Henk Bergamin: “We hebben de nacompetitie bewust zeer krap begroot. Daardoor zaten we na de eerste wedstrijd tegen De Graafschap al goed. Ik zeg je eerlijk dat ik op een gegeven moment niet meer dan 4.000 mensen verwachtte.
Vooral ook toen we in de gaten kregen dat twee kassa’s de stroom niet konden verwerken. Toch kwamen er nog ruim 9.000 mensen het stadion binnen. Vanaf dat moment zijn we winst gaan maken. De 11.500 van woensdag brachten dus extra geld in het laadje. Ik hoop dat we er tegen RKC tussen de 15.000 en 17.000 kunnen begroeten.


Buiten het feit dat zo’n aantal onze penningmeester zal plezieren, vind ik op de eerste plaats dat dit team er recht op heeft. Nijmegen moet nu maar eens massaal achter NEC gaan staan. De kans om de eredivisie te halen is nu levensgroot aanwezig. Dan mag de massale steun van het publiek niet ontbreken. Ik druk de mensen echter nogmaals op het hart dat ze de kaarten in de voorverkoop halen. Onze kassa’s kunnen het anders niet aan. En een herhaling van vorige week zondag zou doodzonde zijn.”


De winst op FC Den Haag leverde de spelers overigens de normale premie op. Bergamin: “We doen wat dat betreft geen gekke dingen. Alleen als we de eredivisie halen krijgen de spelers iets extra’s en worden de premies het volgend seizoen aangepast aan de eredivisie. Wij hebben als bestuur op een gegeven moment een beleid ingezet dat we willen handhaven. Tenslotte heeft het gewerkt. Er staat nu een elftal met jongens uit de streek. Alleen Hanssen en Mommertz zijn er later bijgekomen. Van Zinnen was er tenslotte al. Met dit elftal gaan we -als het zover komt- ook de eredivisie in.


Er komt alleen een nieuwe keeper. Nee, Harry Schellekens hebben wij zeker niet op het oog. Dat mag je echt van me aannemen. Jan Peters is ook nog maar een vraagteken. Van de meeste spelers heb ik begrepen, dat ze niet op een speler als Peters zitten te wachten. Ja, Marijnissen heb ik ook horen noemen. Over hem moet Popovics echter een beslissing nemen. Niet het bestuur.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.