Doelman Hanssen mag vertrekken

De Limburgse doelman Nico Hanssen, die aan het begin van dit seizoen door NEC werd ingelijfd, heeft sterk de indruk dat hij na afloop van deze competitie van het Nijmeegse clubbestuur mag vertrekken.


”Ik begrijp nog steeds niet waarom ik voor de wedstrijd tegen FC VVV werd gepasseerd. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat die wedstrijd tegen Cambuur, waarin ik een keer blunderde, voor trainer Van de Meent de doorslag gaf om maar eens de voorkeur aan Wim van Cuyk te geven. Ik heb zo’n vermoeden dat het bestuur achter die beslissing zit. Dat zou natuurlijk een kwalijke zaak zijn.”


Waarom denkt Hanssen, die bij zijn vorige club Fortuna S bankzitter werd bij de komst van Andre van Gerven, dat het NEC-bestuur met hem niet langer in zee wil? Hanssen: “In mijn eenjarig contract was een clausue opgenomen dat in januari gepraat zou worden over een eventuele contractverlenging. Dat is niet gebeurd, en daarom ben ik aan het slot van deze competitie automatisch transfervrij. Ik heb het vermoeden dat NEC mij liever ziet vertrekken, dat ze toch de voorkeur geven aan een jongen uit de eigen streek, en dat is in dit geval Van Cuyk.”


Tot en met de wedstrijd tegen Cambuur, een week geleden, gaf Van de Meent altijd de voorkeur aan Hanssen tussen de Nijmeegse doelpalen. Hanssen kreeg pas vlak voor het begin van NEC-FC VVV te horen dat hij er naast stond.
Van de Meent liet weinig los over de keeperswisseling. Van de Meent: “Ach, je moet eens wat anders proberen.”Nico Hanssen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.