Cuykse JVC oefent met Nijmeegse NEC

Op donderdag 1 augustus a.s. om 19.00 uur wordt in Cuyk de oefenwedstrijd gespeeld tussen derde klasser JVC en eredivisleclub NEC.


Voor JVC is dit de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen 1985-1986. Het is precies 20 jaar geleden dat NEC voor de laatste maal aantrad in Cuyk. Destijds, in 1965, speelde men de opluisteringswedstrijd tegen het Nederlands militair elftal, als opening van het nieuwe sportpark.
Als nieuwe derde klasser verheugt JVC zich bijzonder op het duel met de Nijmegenaren. Beide teams bestaan uit vooral jeugdige spelers. Met het enthousiasme van trainer Sandor Popovics kan het duel in Cuyk een aardig kijkspel worden voor het voetbalpubliek.


Wim Berends
Popovics: “Doelman Wim Berends van DS79 heeft de afgelopen dagen weer met NEC meegetraind. Misschien dat hij tegen JVC meespeelt, ik weet het nog niet. Ik had hem liever komende vrijdag en zondag aan het werk willen zien, in het internationale toernooi van Vitesse te Arnhem. De KNVB in Zeist wil daar vooralsnog niet van weten. Donderdag komt competitieleider Jan Huybregts terug. Misschien dat ik met hem toch nog iets kan regelen, een dispensatie of zo.”


Voor NEC begint de oefentijd nu pas goed: Na het 3-3 gelijkspel tegen AZ’67, afgelopen zaterdag, speelt NEC de komende vier dagen ook vier oefenwedstrijden, Na JVC (donderdag) valt vrijdag het startschot in Arnhem. NEC speelt dan om 17.00 uur tegen Spartak Trnava op Nieuw Monnikenhuize. Vitesse ontmoet diezelfde vrijdagavond om 21.00 uur het Griekse Iraklis Saloniki. Zaterdagavond 3 augustus ontmoet NEC op sportpark Winkelsteegh te Nijmegen de vierde klas amateurs van SJN. Aanvang 19.30 uur. Zondag 4 augustus is NEC andermaal in de weer in Arnhem. Om 17.00 uur is de strijd om de derde plaats van dat toernooi, en om 19.00 uur volgt de finale.


JVC gaat het komende seizoen weer uitkomen in de derde klasse KNVB Zuid 1. Na vier seizoenen in de vierde klasse behaalde men in april j.1. met veel overtuiging het kampioenschap. In het KNVB-bekertoernooi haalde JVC de vierde ronde. Daarvoor schakelde men drie hoger geplaatste tegenstanders uit (o.a. eerste klasser Olympia Boxmeer). De A-selectiegroep is uitgebreid met Joop Thomassen (A-Jeugd), Frank Ruyters (GVV’57), Eus van Vijfeyken (FC Wageningen, eerder NEC). Halverwege het vorige seizoen is daar ook nog bijgekomen doelman Peter Eichelsheim van Trajanus Nijmegen.


Vertrokken
Vertrokken zijn de gebroeders Jochems naar Achilles’29 Groesbeek en Gerrit Hofman is gestopt. De A-selectie bestaat uit 19 man en staat wederom voor het derde seizoen onder leiding van trainer Joop van Yzendoorn uit Zetten. JVC startte de training op maandag 22 juli en heeft er voor het duel met NEC zes trainingen opzitten.


De wedstrijd JVC-NEC staat onder leiding van hoofdklassescheidsrechter P. Peters uit Uden. De wedstrijdbal is ditmaal geschonken door een van de oudste leden van JVC, de heer M. Bongartz.


Gezien de kaartverkoop in de voorverkoop is de belangstelling voor het duel groot te noemen. Als de weergoden gunstig gestemd zijn, kan wel eens druk worden op het JVC-sportpark. De kassa’s gaan derhalve om 18.00 uur open. De wedstrijd J VC-NEC begint om 19.00 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.