Brookhuis: ‘Zekere achterhoede fijn gevoel’

“Het klopte achterin voortreffelijk. Iedereen speelde gedisciplineerd en de mandekkers schakelden die spitsen helemaal uit. Kijk, een zekere achterhoede geeft een keeper een fijn gevoel. Andersom is dat natuurlijk ook altijd zo.”


NEC-doelman Wilfried Brookhuis glunderde zaterdagavond na afloop van het duel met Fortuna Sittard. De op een na meest gepasseerde keeper van het betaalde voetbal had in Limburg zijn doel schoongehouden en genoot na van de eerste uit-overwinning van NEC.


Ruimte
Brookhuis: “In de tweede helft kregen we voorin zo ontzettend veel ruimte, dat was niet te geloven. Zelfs die uittrappen van mij werden door die gasten gewoon gemist. En dan Henk Grim, hé. Die liet vanavond (zaterdagavond, red.) even zien wat hij kan. En dat is veel.”
“Als je zo’n Eric van Rossum bezig ziet, echt, fantastisch. Die Linford kwam er helemaal niet aan. Sommige jongens bij ons willen nog wel eens gaan goochelen, maar nu speelde iedereen achterin sober. Je ziet het resultaat. Laat de initiatieven maar aan de technische jongens over. Die moeten de bal voorin in het netje schoppen.”


Relativeren
Naast lovende woorden voelde Brookhuis zich ook geroepen onmiddellijk te relativeren. ”Kijk, we moeten nu gewoon niet naast onze schoenen gaan lopen,” aldus de jonge doelman. “In de laatste weken is deze groep gegroeid als eenheid en dat moet zo blijven, Toen ik hier kwam en later enkele competitie-wedstrijden achter de rug had, baalde ik  behoorlijk.”


“In de groep werd heel wat afgeluld en dat ging meestal een beetje achterbaks. Had natuurlijk ook met de slechte resultaten te maken. Eigenlijk al in de week voor de wedstrijd tegen FC Groningen was de sfeer veel beter. Op een gegeven moment werd iedereen zich er van bewust dat zeuren niet zou helpen. Tegen Groningen hebben we, door hard te werken, gewonnen. En tegen Fortuna hebben we door hard te werken en goed te voetballen gewonnen.”


“Zaterdagavond tegen VVV moeten we er weer staan. Kijk, ik ben best optimistisch, maar toch krijgen we het moeilijk tegen die gasten. NEC kan het spel niet maken en VVV heeft daar ook de ploeg niet voor. Toch zullen wij voor eigen publiek wat moeten laten zien. En ach, als we hard werken is VVV toch best te pakken?”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.