Blessures teisteren NEC-selectie

Vlak voor de vierde competitiewedstrijd, vanavond om 19.30 uur tegen Excelsior in het eigen Goffertstadion, wordt de selectie van NEC geteisterd door blessures.


Grote vraagteken is dit keer Anton Janssen, die gisteren nog erg veel last ondervond van zijn knieblessure. Pas vanmiddag om 17.00 uur beslist trainer Sandor Popovics in samenspraak met de medische staf of de middenvelder tegen Excelsior inzetbaar is.


Hetzelfde geldt voor Henk Grim, die evenals Anton Janssen, gisteren trainde met een zwaar ingepakte knie. Met Danny Hoekman ging het gisteren op de training aanzienlijk beter. Waar vooral Anton Janssen bij bepaalde passeerbewegingen al snel moest afhaken, had Hoekman het hakje achterom nog op de rol staan. Over zijn optreden zal daarom minder onzekerheid zijn, ook al is de linkerspits nog niet 100% fit.


De Groot
Ronnie de Groot kan het in ieder geval voorlopig nog wel vergeten. De peesonsteking heeft een enorme bult op zijn voet achtergelaten, Vandaag meldt de middenvelder zich voor de zoveelste keer in zijn voetballoopbaan in het ziekenhuis, alwaar foto’s gemaakt zullen worden van zijn voet.


Ondanks de blessuregolf zit Sandor Popovics niet bij de pakken neer. De trainer zag eerder de wedstrijd Excelsior-Sparta (uitslag 1-3) en mogelijkheden voor zijn ploeg. Popovics: “Het belangrijkste is dat wij het eerste doelpunt van de wedstrijd scoren, want dan moeten zij hun geliefkoosde spelletje opgeven. Toch blijft het een gevaarlijke ploeg, die vooral in uitwedstrijden via countervoetbal punten kan pakken. Dat bewezen ze ook in de eerste wedstrijd door met 1-1 gelijk te spelen tegen FC Twente. Daarnaast hebben ze in Michel Beukers een spits die je constant in de gaten moet houden.”


Op Papier
“Het is jammer van die blessures. Normaal gesproken had ik het slagvaardigste elftal al op papier staan, maar nu beslis ik pas een paar uur voor het begin van de wedstrijd. Juist de blessures van Danny Hoekman en Anton Janssen komen mij slecht uit. Maar goed, daar moet een trainer mee leren leven. Wij zullen met zoveel jongens die niet voor de volle honderd procent fit zijn in ieder geval anders moeten voetballen. Laat de bal het werk doen en zoek niet onnodig de duels op. Dat wordt ons motto tegen Excelsior. Ondanks die blessures heb ik er alle vertrouwen in. Ja, ik heb een goed voorgevoel over de afloop.”


Met Wim van Zinnen gaat het de goede kant op. Gisteren speelde de middenvelder zijn eerste wedstrijd met het tweede elftal, dat voor de beker uitkwam tegen Quick Nijmegen en naar zijn fysieke gesteldheid was men niet alleen bij NEC benieuwd. Van Zinnen: “Stoop, de voorzitter van Den Haag heeft gevraagd hoe het met me ging. Ik heb begrepen dat ze me er graag bij willen hebben, maar zover is het natuurlijk nog lang niet. Kijk, ik heb hier nog niets getekend, maar tenslotte zit ik al zes jaar bij NEC en speelt dit elftal in de eredivisie. Den Haag is natuurlijk lekker dichtbij, maar daar trainen ze pas om 17.00 uur en ik heb tegenwoordig een halve baan in de avonduren. Bij NEC valt dat prima te combineren, ik weet dan ook nog echt niet wat de toekomst zal brengen. Het is nu drie weken geleden dat ik iets van ze gehoord heb. Als ze interesse hebben hoor ik het wel. Belangrijkste is echter dat ik zelf weer helemaal fit word.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.