Alleen blessure Aalbers

“NEC hoopt op prettige ervaring”

Als er één is die zich in het NEC-kamp nog voorzichtig opstelt over het idee van promotie, dan is dat wel trainer Pim van de Meent.


“Ik hoop in de eerste plaats dat NEC vanavond een prettige ervaring rijker zal zijn. Verder kijk ik niet. Er zal voor komende zondag best een draaiboek voor een promotie-feest gemaakt zijn, maar de realiteit aanschouw ik pas als zondagmiddag bij De Graafschap het laatste fluitsignaal geklonken heeft.”


Van de Meent werkt op een zo rustig mogelijke manier naar de wedstrijd tegen RKC toe. De basisspelers worden nu iedere middag verzorgd, maar echt trainen is er op dit moment niet bij. Zo relaxed mogelijk stevent de selectie-groep naar het einde van de nacompetie af.
Van de Meent maakt een tussenbalans op: “Ik heb het aan het begin van deze slotreeks van zes wedstrijden al gezegd: de nacompetitie kun je beschouwen als een soort toernooivoetbal. Je bent dan afhankelijk van kleine facetten: een bal op de lat, en zelf druk je ‘m er even later toch in. Zo zijn er nog meer van die zaken. Het zou nu beter geweest zijn als je de laatste wedstrijd in de Goffert had gespeeld. Maar dat is allemaal weer achteraf praten.”RKC is de tegenstander van vanavond. Van de Meent: “RKC is stil komen te liggen. Die jongens zullen deze competitie verder freewheelend uitspelen. Ik hoop, dat het volwassen gedrag van onze groep, zoals dat afgelopen zondag tegen FC Den Haag zichtbaar werd, zich zal voortzetten. Eigenlijk was dat echt de eerste keer. Na de 3-2 zege hier in Nijmegen, leefde in de selectie het bewustzijn dat we ook in het Zuiderpark iets konden maken. Dat vertrouwen werd ook in negentig minuten voetbal zichtbaar. Het inhoudelijk verzorgde spel van NEC zegevierde afgelopen zondag. Dat gaf de doorslag en werd er met 3-1 gewonnen.”


Toch kan ook Van de Meent het niet laten wat verder dan het duel van vanavond te kijken. “Als je de stap naar de eredivisie kunt maken, moet je veel in huis hebben. NEC heeft op dit moment inderdaad wat te bieden. De jongens zijn fitter, sterker, gezonder en conditioneel beter dan de andere nacompetitie-klanten. Sterker, veel van deze spelers zijn nog allesbehalve aan hun plafond. Knapen als Van de Pol, Van Rossum en Hoekman zijn eigenlijk nog ‘leerlingen’.”
“Er is in de loop van dit seizoen veel kritiek geweest op bepaalde spelers. Die kritiek kwam telkens uit dezelfde hoek. Maar neem nou doelman Nico Hanssen. Die keeper vertolkte zondag j.l een sublieme rol tegen FC Den Haag”, aldus Van de Meent.


De laatste thuiswedstrijd van NEC in dit seizoen. Van de Meent: “Ik hoop dat veel toeschouwers komen, als een uiting van waardering voor de spelers. Als het publiek dan daadwerkelijk steun biedt aan de spelers, heb ik alle vertrouwen in een goede afloop. De mensen kunnen zelf een bijdrage leveren aan het gegeven dat zij in het volgend seizoen weer Veendam moeten aanschouwen, of dat ze hier weer landskampioen Ajax aan het werk zien.”


In het NEC-elftal zal waarschijnlijk middenvelder Carlos Aalbers ontbreken. In het jongste duel met FC Den Haag kreeg Aalbers een knietje in zijn dij. De Winssense voetballer kampt nu met een bloeduitstorting op die plaats. Wim van Zinnen zou volgens Van de Meent vanavond weer inzetbaar zijn.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.