Van de Meent: ‘Het mag nu feest zijn’


‘Er zijn maar weinig clubs in Nederland die zoveel hebben meegemaakt als NEC in het afgelopen jaar. Bekerfinalist tegen landskampioen Ajax, degradatie uit de eredivisie, Europacupduels tegen het Noorse Brann Bergen en Barcelona uit Spanje, dan kwartfinalist om de nationale beker tegen Feyenoord, en nu de derde periodetitel.”


Tevreden nipte NEC-trainer Pim van de Meent in de kleedkamer van het Doetinchemse stadion De Vijverberg aan een welverdiend glas bier. Tussen de slokken door vertelde Van de Meent: ‘We kunnen het publiek in Nijmegen nu weer iets gaan voorschotelen. Ik kan met NEC weer iets anders gaan opbouwen. Eerst werk je naar een vijfde plaats toe, en nu werk je in principe naar de nacompetitie toe. Ik sluit een tweede plaats op de ranglijst, die rechtstreekse promotie naar de eredivisie oplevert, toch niet uit. Je ziet het maar weer bij MVV en FC Twente, die ploegen verloren dit weekeinde allebei. Je weet het maar nooit. Alles is nog mogelijk.”


Over de met 2-0 gewonnen wedstrijd was Van de Meent snel uitgesproken: ‘Het was bar en boos. Vooral De Graafschap, dat in tegenstelling tot NEC toch niets te verliezen had, stelde me zwaar teleur. Die jongens konden toch vrijuit spelen? Graafschap-trainer Popovics vond dat wij in Nijmegen hard hadden gespeeld. Dat was voor NEC natuurlijk koren op de molen, ook al speelden wij in de tweede helft een van onze slechtste wedstrijden. Het mag nu feest zijn, maar we moeten nuchter blijven. Woensdag treden we aan voor de inhaalwedstrijd tegen Telstar. Dat is andere koek.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.