Van de Meent: ‘Eerst Veendam verslaan!’


‘Eerst moeten we morgenavond van Veendam zien te winnen, pas daarna gaan we ons op de wedstrijd tegen De Graafschap concentreren.”


NEC-trainer Pim van de Meent houdt in deze voor NEC zo spannende dagen -gezien de grote kansen op het veroveren van de derde periodetitel- het hoofd zo veel mogelijk koel. Ertussendoor, en dan eindelijk, staat de thuis wedstrijd tegen Veendam op het programma. Die wedstrijd stond eerst voor zondag 4 december gepland, maar werd in eerste instantie verplaatst naar woensdag 8 februari, Ook op 8 februari was de Goffert-mat echter onbespeelbaar.


Problemen
Nu het weer zich heeft verbeterd, lijkt niets meer de opvoering van NEC contra Veendam in de weg te staan. Van de Meent worstelt met een drietal probleemgevallen. Dat zijn laatste man Michel Mommertz, middenvelder Carlos Aalbers en linksbuiten Danny Hoekman.


Mommertz en Aalbers, die afgelopen zondag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Eindhoven met een spuit op de been bleven, werden gisteren in het ziekenhuis onderzocht, Mommertz vanwege zijn teen, en Aalbers vanwege zijn lies. Hoekman heeft nog last van zijn knie, maar wellicht kan hij morgenavond vanaf 19.30 uur van de partij zijn.


Peter Selbach
Mocht Mommertz, die komende donderdag naar aanleiding van zijn derde gele kaart geschorst wordt, achterin wegvallen, dan kan Van de Meent in het verdedigingscentrum kiezen voor het duo Visser-Selbach Peter Selbach mag weer als voorstopper spelen na een schorsing van vier duels. Visser kan dan als laatste man opereren. Selbach speelt overigens vandaag nog mee in het Nederlands militair elftal, dat oefent tegen Sportclub Cambuur.


NEC-Veendam telt niet mee voor de derde periode, maar nog wel voor de tweede periode.


Voorverkoop
Vóór het begin van NEC – Veendam is een aparte kassa bij de hoofdingang van de Goffert vrijgehouden voor de voorverkoop van toegangskaartjes voor de belangrijke wedstrijd van komende zondag, De Graaf-schap-NEC. Deze kassa is open vanaf 17.00 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.