Prioriteit voor aanpak stadion

Het Goffert Stadion staat hoog op de lijst om verder vernieuwd te worden. Binnen afzienbare tijd zal er voor zeker een miljoen gulden vertimmerd worden.

De plannen zijn in een vergevorderd stadium, maar nog niet helemaal rond, Zowel gemeente als sportstichting willen pas over enkele weken uit de doeken doen wat er allemaal gaat gebeuren.
Dat het Goffert Stadion hoge ogen gooit werd afgelopen woensdag in Groningen door WVC-staatssecretaris Van der Reijden naar buiten gebracht. De aanpassing van de Goffert valt onder het speciale werkgelegenheidsprogramma ‘verbetering moet sportaccommodaties’ waarvoor het Rijk 20 miljoen beschikbaar heeft gesteld.

Het Nijmeegse college van B. en W. besloot al eerder ruim een half miljoen te willen bijdragen in de kosten van de volgende opknapbeurt. Jaren geleden werd het stadion al voorzien van een tweede overdekte tribune (de Hazenkamp) en twee jaar geleden werd het hoofdgebouw van het stadion aangepast.


Voor het geld dat nu beschikbaar komt zal het stadion niet alleen een verf- en herstelbeurt krijgen (bijvoorbeeld het dak boven de hoofdtribune), maar ook een serie aanpassingen waarmee het stadion kan gaan voldoen aan internationale eisen. De verschillende vakken zullen met hekwerken worden afgeschermd en de in- en uitgangen worden aangepast.

Bij de operatie speelt in het achterhoofd mee dat ook het Goffert Stadion gezien de ligging nabij een dichtbevolkt Duits achterland, ingezet kan worden wanneer het de KNVB lukt om het Europees kampioenschap voetbal voor 1988 in de wacht te slepen. Nederland heeft zich hier onlangs officieel kanidaat voor gesteld, en lijkt verre van kansloos.


Een van de eisen die de UEFA stelt betreft ook het aantal plaatsen in het stadion. De Goffert zit met de 29.200 plaatsen ruim 10.000 onder de vereiste 40.000. De KNVB heeft al laten doorschemeren mogelijkheden te onderzoeken om de Nijmeegse accommodatie wat dat betreft aan te passen, hetgeen dan ten koste van de wielerbaan zou moeten gaan. Duidelijkheid is daar echter nog niet over te krijgen. ?Wij hopen medio september met de plannen naar buiten te komen?, aldus een woordvoerder van de gemeente.Het dak boven de hoofdtribune wordt opgeknapt

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.