Niet staren op periodetitel


”Of we in de spelersgroep van NEC al denken aan het veroveren van de derde periodetitel? Nou Ik geloof dat we er verstandig aan doen ons daar niet blind op te staren. Het is beter van wedstrijd naar wedstrijd te werken. Op die manier blijven we met beide benen op de grond staan”.


Anton Janssen het Maas en Waalse voetbaltalent uit Beneden Leeuwen, is de laatste tijd ontegenzeggelijk doorgebroken in de hoofdmacht van NEC. Samen met kerels als de teruggekeerde Frans Paymans, gelegenheids laatste man Dick Mulderij en linksbulten Danny Hoekman lijkt hij zoals het hele NEC-elftal zijn draai gevonden te hebben.


”Ik begrijp het eerlijk gezegd ook niet. We wonnen van Vitesse met 2-0, en dan ook nog eens die 2-0 bekerzege op DS’79. Het is raar gelopen met dit jonge elftal, Er is geen duidelijk aanwijsbare reden voor deze wederopstanding van NEC”, aldus Anton Janssen.


De behendige technicus uit Beneden-Leeuwen is bezig aan zijn tweede seizoen bij NEC. ”Het eerste jaar had ik de pech dat ik tegen een liesblessure aanliep. Dit seizoen begon ik gemotiveerd, ik ben gegroeid en kreeg het vertrouwen van trainer Van de Meent. Daardoor ben ik er ingerold. Ik stond eerst linksbuiten, maar door allerlei verschuivingen (blessures, schorsingen) heb ik mijn favoriete stekkie -linksmidden- mogen opzoeken.”


NEC is door de 2-0 zege op Vitesse goed uit de startblokken van de strijd om de derde periodetitel geschoten. Uitgerekend de opponent van morgenmiddag, het onderaan staande Heerenveen, deed precies hetzelfde: het won bij SVV met 2-0. Anton Janssen: ”Toch verwacht ik er morgen in Heerenveen veel van. We moeten er alleen voor waken dat wij Heerenveen niet onderschatten.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.