NEC komt in Kleef op toeren

Langzaam maar zeker komt NEC op toeren. Met de weer in de armen gesloten Danny Hoekman op links, werd de West-Duitse amateurclub SC Kleve?63 in Kleef overtuigend met 4-2 verslagen.
 
Hoekman, die lange tijd met het NEC-bestuur worstelde over verlenging van zijn contract, was helemaal terug. Dat hij tijden zijn vakantie de conditie op peil had gehouden bleek duidelijk zichtbaar. De voorzetten bleven de volle 90 minuten van links komen.
 
Frans Janssen viel door de hernieuwde inbreng van Hoekman terug naar het middenveld, waar hij nog moest wennen. Anton Janssen zat in eerst instantie op de bank, terwijl Vievermans  de nog geblesseerde Ron de Groot verving. Verder gaf trainer Van de Meent doelman Wim van Cuyk een kans; nu keek Nico Hanssen toe.
 
Er liepen bij de West-Duitse tegenstander gisteravond maar liefst vier ex-NEC-spelers in het veld. De van NEC gehuurde Guerin, aanvoerder Peter Hendriks, Robby Kuypers en Wout Blijderveen. Blijderveen hield Grim veelal op afstand, maar Guerin en Kuypers vielen nauwelijks op. Alleen Peter Hendriks haalde een dikke voldoende voor de ogen van de vroegere NEC-hulptrainer (en nu hoofdcoach van SC Kleve?63) Ab Aelbers.
 
Klaus Hommers opende na goed werk van Willemse de score met een eigen doelpunt, waarna Grom door het centrum van de vijandelijke achterhoede gleed, 0-2. Nog voor rust bleef de thuisclub in het spoor van de gasten. Spits Verforth doelpuntte knap 1-2. Peter Hendriks verraste in de tweede helft Van Cuyk met een stuiterende bal, waardoor de spanning in het veld terugkeerde, 2-2.
 
Bert van de Pol maakte daarop zijn eerst doelpunt voor NEC, Aangespeeld door Sije Visser, schoot hij in de draai feilloos raak, 2-3. SC Kleve?63 leek kort daarop weer langszij te komen. De Westduitsers misten in de person van Guerin echter een strafschop. Van Cuyk greep de bal klemvast, nadat Vievermans Hendriks over de knie had gelegd. Carlos Aalbers bepaalde de eindstand op 4-2 in het voordeel van de Nijmegenaren.
 
Vanavond oefent NEC op het veld van Margriet in Oss van 19.00 uur verder, tegen eredivisionist Haarlem.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.