NEC kijkt al vooruit

Achilles ’29 verliest nipt van ongeconcentreerde Nijmegenaren

De Groesbeekse hoofdklasser Achilles ’29 is er gisteravond niet in geslaagd om het stuntje van buurman De Treffers te herhalen. Een dag eerder versloeg De Treffers nog eerste divisieclub Vitesse met 2-0, maar Achilles ’29 verloor nipt van het bezoekende NEC dat daarmee de oefenperiode ongeslagen afsloot.

Voor NEC was het aardig dat men won, maar veel waarde wilde Pim van de Meent er niet aan hechten. Van de Meent: ?Zo vlak voor de eerste competitiewedstrijd heeft zo’n oefenduel eigenlijk weinig zin. Achilles is net drie weken in training maar juist tegen NEC willen ze natuurlijk iets laten zien. Mijn spelers zitten nu al met de gedachten bij zaterdag en kijken eerder uit voor blessures, dan dat ze echt met deze wedstrijd bezig zijn. Dan krijg je vanzelf dat contrast met die wedstrijd tegen Spartak Praag.”

Redelijk
Achilles ’29 liet tegen NEC overigens een redelijke indruk achter. Een flink portie werklust koppelden de Groesbekers van ex-RBC-trainer Tiny van Vught aan een goede techniek, maar echt gevaarlijk werden ze niet, waardoor doelman Wim van Cuyk een rustige avond beleefde. Zijn tegenstrever Johan Steeg hoefde in de eerste helft ook al niet veel in actie te komen, waardoor er voor het publiek weinig te genieten viel.
Steeg had alleen mazzel toen de kopbal van Rob Hasselbach afketste op de onderkant van de lat en een vreselijke streep van Grim maar net naast vloog. Vlak voor rust kroop NEC nog door het oog van de naald, maar Bons en Gommers misten in tweevoud.


Henk Grim kopt op de lat, terwijl Bertil Schouten onder zijn last gebukt gaat.

Vievermans
Van de Meent liet in het laatste oefenduel Frans Janssen en John Vievermans op de bank, maar vooral voorin liep het niet zoals het zou moeten. Hasselbach kwam er in de spits niet echt aan tegen het duo Kersten, Loeffen en Danny Hoekman werd aan de linkerkant in toom gehouden door de bikkelharde Derks. Hoekman, die overigens ook nu weer veel last had van blaren onder z’n voeten, bleef in de rust overigens achter in de kleedkamer.

Denkertje
Van de Meent over zijn linkerspits: ?Ik heb hem voorspeld dat hij het de eerste drie maanden moeilijk gaat krijgen. Danny is een denkertje en er is nogal het een en ander gebeurd. Vergeet niet dat hij nu onder een bepaalde druk speelt. Ten eerste wil hij zelf graag bewijzen dat NEC er goed aan gedaan heeft om ‘m te houden en ten tweede leeft er bij veel mensen nu de gedachte dat hij het dan ook maar moet waarmaken. Ik houd hem steeds voor dat hij zich nergens aan moet storen. Danny kan voetballen, daar hoeft hij niet aan te twijfelen.”

Van de Pol
De kans is overigens zeer klein dat NEC zaterdag de beschikking heeft over Bert van de Pol. Tegen De Treffers viel de spits op zijn knie, waardoor hij het duel tegen Heracles zo goed als zeker zal missen. Omdat ook de geschorste Frans Janssen moet toekijken kiest Van de Meent waarschijnlijk voor twee spitsen en een viermans middenveld, waardoor John Vievermans weer in beeld komt.

Aalbers
Tegen Achilles viel Vievermans in voor Hoekman en liet een goede indruk achter. Sterk aan de bal en veel diepgaand was Vievermans (samen overigens met de opnieuw goed spelende Aalbers) een van de NEC-spelers die een ruime voldoende haalde. Twintig minuten voor het einde bepaalde Grim de eindstand op 0-1 door een prima pass van Anton Janssen op te pikken, om vervolgens doelman Steeg met een paar schijnbewegingen te verschalken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.