NEC gooit alles op de aanval

Aanstaande zondag zullen de toeschouwers bij Wageningen-NEC een ?ander? NEC aan het werk zien. Niet alleen omdat Frans Jansen en waarschijnlijk ook Bert van de Pol weer van de partij zijn, maar ook de speelwijze zal sterk verschillen van de laatste drie wedstrijden.


Dit is tenminste de verwachting van Frans Jansen die zondag zijn eerste wedstrijd kan spelen na zijn schorsing van drie weken. ?Als Bert van de Pol en ik weer voorin meedraaien is het aantal aanspeelpunten veel groter. De hoge ballen komen weer ergens terecht. Verder moet de ploeg als geheel de schouders er onder zetten. Achterin spelen we als het even kan één tegen één. We beginnen met aanvallen en zien wel hoe ver we komen?.


Het lijkt er dus op dat NEC is teruggekomen van de voor het begin van de competitie bedachte tactiek om meer op safe te spelen. Toen vertelde trainer Pim van de Meent dat hij meer op resultaat wilde gaan spelen. De gevolgen hiervan waren in het eerste half uur van het nieuwe seizoen al niet bepaald succesvol te noemen. Tegen Heracles stond het afwachtende NEC al rap tegen een 0-3 achterstand aan te kijken. De wedstrijd tegen Willem II ging iets beter, al was het spel niet om aan te zien.


Het trieste dieptepunt in de kersverse competitie kwam afgelopen zaterdag met het 0-1 verlies tegen het nietige RBC. NEC lijkt nu terug te willen keren naar de speelwijze van vorig seizoen, die weliswaar slechts één periode resultaat opleverde, maar in ieder geval wel regelmatig waardering oogstte bij de toeschouwers. En dat is meer dan wat er in deze competitie is bereikt. Frans Jansen meent dat het nog niet te laat is voor de omschakeling. ?We hebben pas drie wedstrijden achter de rug. Andere jaren begonnen we goed en eindigden we slecht. Laten we het dit jaar dan maar eens andersom doen?.


Jansen vindt overigens ook dat het slechte spel tot nu toe niet alleen op de afwezigheid van Bert van de Pol en zijn eigen persoon terug te voeren is. ?Voorin moet het nu beter gaan draaien. Er werden teveel kansen gemist. We hebben nu meer sprongkracht. Aan de andere kant werd er in het hele team te weinig bewogen; de linies liepen niet goed in elkaar over. Het moet beter kunnen want er zit genoeg kwaliteit in dit team?.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.