Mulderij onbreekt in Dordrecht

Wat na afloop van het treffen tussen NEC en Vitesse, afgelopen zondag, al gevreesd moest worden, werd de daaropvolgende dagen bevestigd: Dick Mulderij speelt vanavond niet mee in de noodzakelijk geworden beker replay tegen DS’79.

Mulderij kwam na de rust van NEC-Vitesse niet meer terug in het veld. Michel Mommertz werd daarop belast met de functie van laatste man. NEC-trainer Pim van de Meent: ”Ik weet nog niet of ik vanavond Mommertz weer op die plek zet. Eerst maar eens afwachten wie al dan niet fit is. Ik zie wel wat ervan komt.”

De confrontatie tussen DS’79 en NEC gaat dus zijn tweede editie in, nadat het eerste duel in Nijmegen vorige week zondag een 1-1 gelijkspel opleverde. Mochten de beide partijen elkaar na 90 minuten weer in evenwicht houden, dan volgt er twee keer een kwartier verlening. Is er dan nog geen beslissing, dan worden er strafschoppen genomen.

Bloem terug
In het Dordtse kamp staat doelman Jaap Bloem weer tussen de palen. Bloem is hersteld, en zodoende zal good-old Nico de Bree niet meer in actie komen tegen zijn vroegere club. De Bree acteerde nog wel afgelopen zondag in de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles; een wedstrijd die DS’79 overigens met 2-1 verloor.

Piet Wijnberg, vorig seizoen als Ajax-huurling nog voorstopper bij NEC, is tegen de Nijmegenaren van de partij. Tegen de Eagles stond hij voor het eerst na een schorsing weer in de wei. In de basis ontbrak dit keer linksbuiten Geert Meyer, die uit vorm is.

Trainer Hans Dorjee kan niet beschikken over de geschorste Win van de Steene (Liep in het eerst duel tegen NEC tegen zijn derde gele kaart aan) en Gerrie Mühren. Mühren herstelt nog van een blessure die hij tijdens een zaalvoetbalgebeuren opliep. Het zal nog twee weken duren voordat Dorjee weer een beroep op Mühren kan doen.

Van Daele
Assistent-trainer Joop van Daele heeft eerder deze week DS’79 de rug toegekeerd. Van Daele, die met Dorjee al samenwerkte bij Excelsior, is aan de slag gegaan bij de amateur eerste klasser Papendrecht. DS-jeugdtrainer Pim Verbeek is nu de assistent van Dorjee.

De beker replay tussen DS’79 en NEC begint vanavond op sportpark Krommedijk om 19.30 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.