Licht herstel NEC

Snel tevreden met puntje tegen zwak Willem ll

NEC sleepte zaterdagavond een puntje uit de confrontatie in Tilburg met Willem II, maar gezien het spelbeeld in de tweede helft hadden dat er evenzo goed twee kunnen zijn.

Het voert overigens te ver om te spreken over een compleet herstel van de ploeg van Pim van de Meent. Daarvoor was de tegenstand van de Tilburgers gewoon te mager.
Alleen in de eerste helft had Willem II een optisch overwicht, maar de pupillen van trainer Jan Notermans opereerden dermate chaotisch dat doelman Nico Hanssen geen enkele maal echt in gevaar kwam. Dat was overigens mede te danken aan het solide optreden van de herstelde Peter Selbach. De voorstopper legde de flegmatieke spits Wanny van Gils volledig aan banden en was een rustpunt in de Nijmeegse verdediging.


Voorkeur
Voorin had Pim van de Meent de voorkeur gegeven aan Rob Hasselbach boven Danny Hoekman, maar een echte versterking was dat niet. Juist in die linie kon NEC zaterdagavond geen potten breken. Ronnie de Groot was opnieuw de hangende linksbuiten, Henk Grim liep zich uit de naad in de spits en Hasselbach kon 63 minuten lang geen indruk maken op zijn directe tegenstander Ulrich Wilson.
Mede daardoor bleef de 0-0 stand tot aan de rust gehandhaafd en speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld.


Besef
NEC werkte overigens de hele wedstrijd keihard. Die instelling is lovenswaardig, maar in de eerste divisie bleek het niet genoeg om de boventoon te voeren. Desondanks was Pim van de Meent na afloop geen ontevreden man. Van de Meent: ?Met een beetje geluk haal je hier zelfs twee punten weg. Daarom maakte ik me ook zo kwaad dat we achterin de boel voorzichtig opbouwden in die slotfase, terwijl ik juist Paymans in de spits had gezet om in de lucht voor de nodige onrust te zorgen.”Uitblinker Peter Selbach zet Winny Haatrecht (rechts) de voet dwars.
Links wacht Carlos Aalbers de gevolgen af.


Haatrecht
NEC zette Willem II overigens pas onder druk, toen de ploeg na 21 minuten in de tweede helft op een 1-0 achterstand was gekomen. Op het moment dat iedereen in de slechts met 3.000 mensen bezette betonnen kolos op een doelpunt van de Nijmegenaren zat te wachten, sloeg de thuisclub plotseling toe.
De sierlijke Winny Haatrecht ontving de bal na een afgeslagen aanval op het middenveld en bereikte vervolgens de op volle snelheid liggende Van de Ven, die van eigen helft komend automatisch de buitenspelval van NEC omzeilde. Hanssen kwam nog wel zijn doel uit, maar werd even buiten het strafschopgebied simpel omspeeld, waarna Van de Ven met een keurige breedtepass Wanny van Gils bereikte, die met een gewaagd hakje de bal in het lege doel schoof: 1-0.

NEC leek geknakt, maar kwam er toch weer bovenop. Pim van de Meent bracht Paymans in het veld voor Vievermans en Willem II reageerde verward. Paymans verscheen in de spits en De Groot voetbalde vlak daarachter om te profiteren van de kruimels. Op links was Danny Hoekman inmiddels in beeld gekomen voor Hasselbach en ondanks het feit dat de linksbuiten geen enkele maal echt soepel langs Van de Ven snelde, ging er toch meer dreiging van hem uit


Na 33 minuten raapte Hoekman alle moed bij elkaar en produceerde een halve omhaaal, die doelman Verkerk alleen maar gehoord kan hebben, maar tot opluchting van heel Willem II vloog de bal rakelings naast. Henk Grim maakte een minuut later zijn niet bijster imponerende optreden bijna volledig goed. De Groot bracht de bal hoog in de doelmond, waar Huijbrechts de bal verkeerd weg kopte. Grim bedacht zich vervolgens geen moment en nam de bal ineens op de slof. Verkerk zeilde nog wel naar de hoek, maar was kansloos op de bal die als een streep tegen het net striemde: 1-1.
Willem II zakte als een kaartenhuis in elkaar en verspeelde de meeste adem door lekker tegen elkaar te gaan zitten kankeren. Mede daardoor lagen er winstkansen voor de Nijmegenaren, maar in plaats van de bal hoog voor de doelmond te brengen, verkoos men de rustige opbouw van achteruit, waardoor de 1-1 stand met nog twaalf minuten te spelen niet meer in gevaar kwam.


Willem II-NEC 1-1 (0-0).
66. Van Gils 1-0,
79. Grim 1-1.
Gele kaarten: Huijbregts en Van de Ven (Willem II).
Toeschouwers: 8.000.
Scheidsrechter: Van de Laar.

Willem II:
Verkerk, Van de Ven (Cohen), Busio, Huijbregts, Wilson, Feskens. Dijkstra, Van Gils, Soffers, Haatrecht, Bakker.

NEC:
Hanssen, Willemse, Mommertz, Selbach, Visser, Aalbers, Vievermans (Paymans), Janssen, Hasselbach (Hoekman), Grim, De Groot.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.