Twee ton voor NEC

NEC denkt aan de Europacupwedstrijd tegen Barcelona, morgenavond in een vol Goffert-stadion (er zijn nog 1500 kaarten beschikbaar in de voorverkoop), ongeveer twee ton netto over te houden.


”Ik weet dat er allerlei verhalen de ronde doen dat wij wel eens een half miljoen winst zouden kunnen maken,” zegt voorzitter Henk Bergamin, ”maar dat is bepaald niet het geval. Wij hebben in de Goffert ongeveer 20.00 staanplaatsen en die kosten maar tien gulden. Een gemiddeld entreekaartje komt neer op zo’n elf gulden. Wanneer je dan ook rekening houdt met de vele kosten die we moeten maken, dan blijft er in feite niet meer dan twee ton over. Natuurlijk is dat bedrag mooi meegenomen, want daar hadden we in de begroting totaal geen rekening meegehouden.”


De Nijmeegse club kan dat extra geld uitstekend gebruiken, want de publieke belangstelling tijdens de competitiewedstrijden blijft ver beneden peil.


Weinig behoefte
”In principe kunnen we die twee ton aanwenden voor nieuwe spelers,” zegt voorzitter Bergamin. ”Maar we zullen zeker niet onverantwoord te werk gaan. Als we iemand aantrekken, dan moeten we min of meer de garantie hebben dat het een duidelijke versterking is. We hebben weinig behoefte aan een speler tot aan het einde van dit seizoen. Dat is geen structurele oplossing. We willen echt denken op langere termijn,” aldus de NEC-praeses.


Vertrouwen
NEC-trainer Pim van de Meent: ”In Nederland is er op dit moment echter nauwelijks iets vrij. We zullen dus in het buitenland moeten zoeken. En dat is niet zo eenvoudig.”


De Nijmeegse trainer heeft inmiddels nog steeds veel vertrouwen in het bereiken van de derde ronde van de strijd om de Europacup voor bekerwinnaars. ”Waarom niet?”, zegt hij. ”Barcelona mist toch twee belangrijke spelers. En laat NEC nu maar eens voor een stunt zorgen. We hebben zaterdagavond wel met 3-1 van Cambuur verloren, maar we hebben ongeveer wel 86 kansen gehad. En dat is al een hele kunst. Ik acht ons zeker in de thuiswedstrijd tregen Barcelona lang niet kansloos.”


Trainingskamp
De Nijmeegse selectie gaat vanmiddag in trainingskamp in Oosterbeek. ”Voor de thuiswedstrijd tegen Brann Bergen is dat niet gebeurd. Maar omdat iedereen over Barcelona praat en de spelers daar natuurlijk ook last van hebben, achten wij het toch beter de groep een beetje rust te geven,” aldus voorzitter Bergamin.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.