Pim van de Meent wint op punten


Een ondoordachte soloactie van de voorzitter. Zo betitelen vrijwel alle betrokkenen het initiatief van mr.Henk Bergamin om via de krant in niet mis te verstane bewoordingen de prestaties van NEC en vooral trainer Pim van de Meent te hekelen.


Toen bleek, dat bij spelersgroep en medebestuursleden de verbazing groter was dan de steun, koos de ervaren politicus Bergamin, die gisteren onbereikbaar was voor een nadere toelichting, eieren voor zijn geld. Van de Meent heeft, evenals na de affaire in Bergen, de slag op punten gewonnen. Het kan ook een knock-out worden. De positie van voorzitter Bergamin lijkt er immers niet sterker op te zijn geworden. Hij doorbrak bewust de schriftelijk vastgelegde afspraken, dat bestuur en trainer eensgezind naar buiten zouden optreden. Voor die handelwijze zal hij in de bestuursvergadering van vanavond ongetwijfeld ter verantwoording worden geroepen.


Verrast
”Wat Bergamin gedaan heeft, is niet in het belang van de vereniging”, zegt een bestuurslid, dat niet genoemd wil worden. ”Ik wist zondag van niets en werd door dat stuk in de krant volledig verrast. We hadden afgesproken om de eenheid te bewaren. Een dergelijke actie is schadelijk voor de club”.


Het betreffende bestuurslid verwacht overigens niet, dat vanavond de ‘kop’ van de voorzitter zal rollen. ,”Daar heeft niemand wat aan. Het gaat om NEC. ledereen moet de hand in eigen boezem steken. Er zijn inderdaad organisatorische maatregelen nodig, die voor sommigen plezierig, voor anderen minder prettig zullen uitvallen”.


Trainer Pim van de Meent reageert gelaten op de publicaties in de krant. Om de spelersgroep buiten het gewoel te houden, hield hij de training van maandagmiddag buiten De Goffert! Ook Van de Meent heeft de indruk, dat lang niet alle bestuursleden het met de visie van Bergamin eens zijn.


”Ik neem in ieder geval niet vrijwillig ontslag, want ik zie het – ondanks de slechte prestaties – nog zitten in dit team. We hebben geen kwaliteit om bij de eerste drie te eindigen, maar te veel voor de onderste drie. Ik geloof er heilig in dat we, door er allemaal vreselijk hard in te kleunen, na de winterstop klaar zijn voor een betere tweede competitiehelft”.


”Er moet ontzettend veel veranderen bij NEC”, onderstreept Van de Meent nogmaals. ”ledereen moet volledig achter mij en de spelers staan. Is het bestuur daartoe niet bereid, dan moet het me maar ontslaan. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en drie maanden. Tel maar uit, dat kost ze de complete winst van Barcelona”.


Spelers
De trainingsuren van gistermiddag werden door de spelersgroep van NEC al pratende gevuld. ”Niemand wist waar we aan toe waren”, aldus aanvoerder Sije Visser. ”Ik heb daarom met de voorzitter gebeld en van hem te horen gekregen, dat Van de Meent niet wordt ontslagen. Dat heeft ons nogal opgelucht. De hele groep staat achter Van de Meent. ledereen maakt fouten, maar hij niet alleen”.


De spelers kastijdden zich vervolgens met de roede van de zelfkritiek. Sije Visser: ”Natuurlijk, er moeten organisatorisch dingen veranderen. Maar als spelers moeten we ons toch vooral de slechte prestaties op het veld aantrekken. We hebben veel krediet bij de toeschouwers verspeeld en moeten iets extra doen om het vertrouwen terug te winnen. We hebben het daar vanmiddag uitvoerig over gehad.


De sfeer dient te veranderen. We moeten als spelers hogere eisen aan elkaar stellen, Ons professioneler opstellen en van iedereen prestaties eisen. Anders komen we nooit uit de impasse”.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.