NEC minst productief


NIJMEGEN – NEC heeft het afgelopen seizoen op vele fronten een opvallende rol gespeeld.
Behalve de dramatische degradatie naar de eerste divisie was de Nijmeegse ploeg het minst produktief (34 doelpunten), kwam het team tot de minste overwinningen (slechts vier) en moest NEC in dertig wedstrijden spelers missen als gevolg van schorsingen.

Van de overwinningen was die op Sparta (5-2) de grootste. De enige zege buiten Nijmegen werd behaald op Roda JC. In Kerkrade werd met 1-2 gewonnen. De grootste nederlaag leed NEC in Amsterdam tegen Ajax: 5-0.
In totaal speelde NEC het afgelopen seizoen veertien maal gelijk. Van de 22 punten die vergaard werden, werden er thuis 17 in de wacht gesleept.

Het aantal toeschouwers, dat de loketten passeerde van het Goffertstadion, viel zeker niet tegen. 94.000 mensen bevolkten in competitieverband de tribunes, een gemiddelde van 5529. Opvallend is wel dat NEC in uitwedstrijden meer bezoekers trok, namelijk 136.000, hetgeen neerkomt op een moyenne van 8000.
De best bezochte thuiswedstrijd was die tegen Ajax (20.000).

De tuchtcommissie had het redelijk druk om spelers van NEC met een schorsing op te zadelen. In totaal ging het om 30 duels. Sije Visser moest negen-maal brodeloos toezien, Frans Janssen zevenmaal, Piet Wijnberg en Dick Mulderij beiden viermaal en Toon Willemse en Wim van Zinnen stonden drie duels aan de kant.
Trainer Pim van de Meent zette 19 spelers in. Harrle Schellekens was de enige die alle wedstrijden van de partij is geweest Hans Wanders en John Vievermans volgden met 32 duels.
 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.