NEC heeft wat goed te maken

De spelers van NEC is weinig tijd gegund om de wonden te likken na het 3-1 verlies tegen Vitesse. Vanavond wacht de Nijmegenaren het tweede duel in de eerste divisie, en wel tegen SC Heerenveen.
 
Toch herbergt de Friese ploeg enige bekende namen, zoals de van Haarlem afkomstige Terry Hendriks en Jan Hendriksen van PEC Zwolle. Ook John van de Wildenberg komt uit het Zwolse kamp en Bert Gotink was eerst een bekende kracht van Go Ahead Eagles. Trainer is Henk van Brussel, die afgelopen zondag in Arnhem was te vinden, om de bewegingen van de NEC-spelers met argusogen te volgen.
 
”Ik verwacht dat NEC de wijze van voetballen, zoals die in de tweede helft tegen Vitesse werd tentoongespreid, nu de volle 90 minuten tegen Heerenveen zal voortzetten. De jongens zijn ervan doordrongen dat ze voor eigen publiek iets goed hebben te maken”, aldus NEC-trainer Pim van de Meent.
 
Of de tegen Vitesse tegenvallende Frans Paymans nu vanaf het eerste fluitsignaal genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank, is nog de vraag. Van de Meent: ”Ik moet met Frans de zaken nog eens op een rijtje zetten. Eerst maar eens rustig praten bij een kopje koffie, het duel met Vitesse ligt nog te vers in het geheugen.” Mocht Paymans toch sneuvelen, dan kan Piet Hubers opduiken als linksback, en zal Sije Visser fungeren als voorstopper.
 
Het ziet er nog niet naar uit, dat Ron de Groot weer kan opdraven. De Groot: ”Het gaat alweer stukken beter de peesblessure in de linkerknieholte wordt minder, ik train weer mee. Van der Meent daarover: ”Ik verwacht niet dat De Groot op korte termijn kan spelen, met zo’n blessure zit je nog een tijdje aan de kant.”
 
NEC-Heerenveen begint vanavond om 19.30 uur in het Nijmeegse Goffertstadion.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.