Laatste test voor Gelderse clubs

ARNHEM – In Doetinchem wordt vanavond een begin gemaakt met het regiotoernooi, waarin de Gelderse eerste divisieclubs NEC (de winnaar van vorig jaar), Vitesse, Wageningen en De Graafschap tegen elkaar uitkomen. De Graafschap en NEC bijten het spits af. In Doetinchem dus en niet zoals vorig jaar in Arnhem.
 
Pim van de Meent, de trainer van NEC ziet het duel tegen De Graafschap met belangstelling tegemoet:’De Graafschap draait op dit moment goed, zodat we kunnen zien waar we staan. Inderdaad een tegenstander die we ook in de competitie tegenkomen, maar dat zijn nu eenmaal de gevolgen van de nivellering in het betaalde voetbal. Alle clubs in deze regio spelen in de eerste divisie.”
 
‘Nee, ik vind het geen probleem dat we nu weer uit moeten spelen, Tenslotte spelen we de eerste competitiewedstrijd ook uit tegen Vitesse in Arnhem. Wat mij eerder zorgen baart, is de uitgedunde selectie op dit moment. Ik heb nog maar vijftien spelers tot mijn beschikking. Veel te weinig natuurlijk om de competitie mee in te gaan. Beslissingen over versterkingen kunnen echter pas genomen worden als de voorzitter terug is van vakantie”.
 
‘We moeten het nu hebben van de jongeren. Dat betekent dat de groep er keihard voor zal moeten knokken. Tegen Volendam ging het niet slecht al kregen we natuurlijk een dreun door de uitschakeling van Wim van Zinnen. Maar goed, daar moeten we ons overheen zien te zetten.”
 
Intensief

De Graafschap is er alles aan gelegen om NEC vanavond op De Vijverberg de nek om te draaien. Trainer-manager Sandor Popovics noemt de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet alleen erg intensief, maar veel belangrijker voor hem is dat de aanloop ook erg positief is verlopen.
 
Hem is bekend dat NEC, waar oud-Graafschap trainer Pim van der Meent aan zijn vierde seizoen begint, momenteel met een flinke waslijst aan geblesseerde spelers kampt.’Maar dat verlies moet men door de eredivisie-ervaring kunnen opvangen.”
 
Toch willen de Achterhoekers er alles aan doen om zaterdagavond in Arnhem voor de eerste keer aan te treden voor de grote finale tijdens dit Gelderse onderonsje.
 
De licht geblesseerde Hans Wanders (vorig Seizoen nog door de Graafschap uitgeleend aan NEC, maar nu weer teruggehaald naar De Vijverberg) en Kelderman, werden zaterdag apart onder handen genomen door Popovics tijdens een extra training. Eerstgenoemde zal vanavond dan ook in de basis staan, terwijl Kelderman op de bank plaats kan nemen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.