Generale voor NEC

Het mag duidelijk zijn dat de competitiewedstrijd van NEC tegen Cambuur, vanavond in de Goffert, in de schaduw staat van het Europa Cuptreffen NEC-Barcelona over vier dagen.


Toch doet NEC-trainer Pim van de Meent juist voor deze generale, de confrontatie tegen Cambuur een extra beroep op de Nijmeegse voetbalsupporters.


Van de Meent; ”Het duel tegen Barcelona wordt een happening, dat kan niet anders. Maar ook tegen Cambuur hebben we meer dan ooit de steun van het publiek nodig, die zogenaamde twaalfde man zit op de tribune”.


NEC mag in deze fase van het seizoen het competitie-gebeuren zeker niet verwaarlozen. ”Juist tegen Cambuur kunnen we bewijzen dat we in de top van de eerste divisie thuis horen. Cambuur is al in die kopgroep te vinden, en het is voor ons zo langzamerhand zaak aansluiting te vinden bij de leiders”, aldus Van de Meent.Sportclub Cambuur gooit al verscheidene jaren achtereen hoge ogen in de eerste divisie. Maar om de een of andere reden is promotie er nog steeds niet van gekomen. Van de Meent: ”Er is de laatste tijd veel veranderd bij die club. Trainer Theo Verlangen van FC Groningen kwam over, en spelers als Jaap Bos (FC Twente), Carlo de Leeuw (Feyenoord), Ype Anema (AZ’67) en Cantello (Engeland) werden in het afgelopen jaar overgeheveld naar de ploeg uit Leeuwarden”.


NEC-Cambuur begint overigens om 19.30 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.