De nachtrust van een trainer

Leo Beerendonk geniet sinds vorige week donderdag, toen hij z’n ontslag indiende als hulptrainer van NEC, weer van een behoorlijke nachtrust.


Het afgelopen jaar heeft hij nogal wat slapeloze nachten beleefd: uit ergernis ongetwijfeld over zijn steeds slechter wordende verhouding met Pim v.d.Meent, maar meer nog door de plaats waar en de omstandigheden waaronder hij door een aantal nachten moest zien te komen.


Leo woont in Heerlen, te ver om na de avondtrainingen van het tweede elftal nog huiswaarts te rijden. Vier keer per week, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, legde hij daarom zijn tamelijk brede gestalte te rusten op de vrij smalle massagetafel in het stadion. In het diepste geheim. Het bestuur mocht er niets van weten, nadat Beerendonk al eerder op last van de gemeente zijn slaapplaats in de omroepkamer van De Goffert had moeten ruimen. Hoe dat allemaal in zijn werk ging, vertelt Leo zelf:


”S ‘Avonds na de training reed ik gewoon bij het stadion weg en parkeerde de auto in een woonstraat. Dan liep ik terug, in m’n ene hand een flinke zaklamp, in de andere een leren knuppel. Want daar in de buurt van De Goffert lopen nogal wat mannen rond die niet van je lijf kunnen blijven. Nou heb ik best een prettig lichaam, maar dat gaat me toch te ver. Soms was er in het stadion nog licht aan, omdat het bestuur vergaderde of zo. Dan liep ik net zolang rond, in de regen en kou, tot het binnen donker was.Op die massagetafel slapen was natuurlijk niet al te gemakkelijk. Bovendien werd er wel eens ingebroken. Dan lag ik daar met.een zakdoek of een handdoek op mijn gezicht gedrukt, uit angst dat ik me door hoesten of niezen zou verraden. Je weet tenslotte nooit of die kerels een paffer bij zich hebben. En dan ’s morgens natuurlijk heel vroeg op, voordat de eerste mensen kwamen. Ik heb het er graag voor over-gehad, want trainen is mijn leven. Maar ik ben toch blij, dat ik nu weer de hetle week in mijn eigen bed kan slapen”.


Je moet er inderdaad wat voor overhebben om erbij te horen in het ‘exclusieve’ voetbalwereldje. En dat te bedenken, dat Leo Beerendonk dit seizoen nog slechts 16 uur per week in dienst was van NEC. Vier uur op, één nacht af op een massagetafel. Een oliebol heeft het in millitaire dienst beter.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.