“Europacup wedstrijden een extra demensie”

Twee dagen voor de eerste Europacupwedstrijd uit de lange geschiedenis van NEC, begint het duel tegen Brann Bergen toch eindelijk te leven binnen de spelersgroep van de Nijmeegse eerste divisieciub.
 
”Voor die wedstrijd tegen FC Twente werd er uiteraard af en toe ook wel eens over Brann Bergen gesproken, maar er werd toch meer aan de competitie gedacht," zegt NEC’s vleugelspits Henk Grim. ”Maar nu proef je toch een bepaalde Cupsfeer. En dat moet natuurlijk ook wil je morgenavond een goed resultaat kunnen neerzetten. Van Brann Bergen weten we op dit moment nog niet zoveel. Alleen wat er in de krant heeft gestaan. Daaruit is me in ieder geval wel gebleken dat we die ploeg zeker niet moeten onderschatten."
 
Voordeel
”Het voordeel van deze Europacupwedstrijd ten opzichte van de competitie is, dat we nu toch wat meer vrijuit kunnen spelen. In de competitie moeten we elke week presteren. We moeten tenslotte in één keer terug naar de eredivisie. In de Europacup hebben we in feite niets te verliezen, al zou het natuurlijk fantastisch zijn als we een ronde verder zouden kunnen komen. Maar zo ver is het nog lang niet. En ik vind het ook heel moeilijk om erop vooruit te lopen." De Groesbeker is overigens nog lang niet te spreken over zijn spel. ”Vorig jaar ging het véél beter. Ik heb mijn ritme nog lang niet te pakken, maar dat heeft ook andere oorzaken. In de eerste divisie wordt veel meer op de man gespeeld, dan is het moeilijker om uit de dekking te komen. Ik moet gewoon weer eens een keer scoren. Dan komt het zelfvertrouwen vanzelf terug en dan zie ik het wel weer zitten."
 
Compensatie
Sije Visser, NEC’s aanvoerder staat te trappelen om morgenavond de Goffertpiste te betreden. ”Kijk," zegt hij. ”De degradatie is toch een klap geweest. Nu hebben we als compensatie die Europacup, dat geeft toch een extra dimensie aan dit seizoen. Daarom moeten we er ook alles aandoen om de volgende ronde te bereiken, al weet ik dondersgoed dat het geen eenvoudig karwei zal zijn. Van Leo Beerendonk hebben we al gehoord, waartoe Brann Bergen kennelijk allemaal in staat is en dat is niet mis. Je verslaat tenslotte toch niet zomaar de koploper met 4-2."
 
Wapenen
”We weten dus wat ons te wachten staat. En daar zullen we ons tegen moeten wapenen. Wanneer die Noren er vanaf de eerste minuut als gekken tegenaan gaan, zullen we moeten proberen de rust te bewaren. Gelukkig hebben we in de verdediging nogal wat routine." Hoewel het er zondagavond nog somber uitzag voor NEC’s middenvelder Michel Mommertz, lijkt het er nu op dat de Limburger morgenavond toch van de partij zal kunnen zijn. ”Ik heb nog wel last van de achillespeesblessure die ik in de wedstrijd tegen FC Twente heb opgelopen, maar tijdens de training ging het toch al weer een stuk beter. Ik heb daarom goede hoop te kunnen spelen. En dat wil ik ook dolgraag:"

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.