Dick Jol: ‘Baaldag’

‘Ik heb vandaag maar een baaldag opgenomen. Het lukte op de training trouwens toch al niet; ik werd geen enkele keer aangespeeld. Ik ben achteraf blij dat ik er naast sta.”


Dick Jol kon er nog grapjes over maken, maar het was zaterdagavond toch overduidelijk dat de Scheveningse centrumspits graag zijn debuut bij NEC had gemaakt in de bekerwedstrijd tegen Quick Boys.


Jol over de te laat geregelde transfer van het Belgische Berchem Sport naar NEC: ‘Ik ben vorige week mei naar secretaris Van Eldik in België geweest, om de zaken verder af te maken. Er was vrijdag echter niemand bereikbaar in het zuiden. Zaterdag was het wachten op het bevrijdende telexbericht vanuit Brussel naar Zeist. Maar ik en NEC hebben tevergeefs verwacht. Het zal nu vandaag of dinsdag wel rondkomen.”


Nadat Jol de trip met de NEC-groep naar Barcelona al had meegemaakt, werd de hoekige centrumspits vorige week dinsdag nader aan de tand gevoeld in de oefenwedstrijd tegen Alphense Boys. NEC won met 5-2, en Jol scoorde één keer. NEC-trainer Van de Meent: ‘Twee dagen later, op donderdag, hebben we de knoop doorgehakt, en hebben Jol gecontracteerd.


NEC moest wel, want tot dat moment had Frans Janssen na het duel met Alphense Boys niet meer gespeeld; hij viel in die wedstrijd geblesseerd uit. Voorin kon ik niet beschikken over Helsper, Anton Janssen en de geschorste Danny Hoekman. NEC moest snel handelen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.