De kater van Barca


De kater kwam precies 24 uur na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pallotai.


Geen kater door het verlies van de Nijmeegse ploeg in het Nou Camp-stadion.


Zelfs de lange zit van bijna 24 uur in de twee bussen had er niets mee uit te staan. Ook niet dat een aantal supporters in Barcelona van hun geld werden beroofd. De klap kwam in Nijmegen.


Vermoeid werd in de bus besloten om de operatic ‘Verovering Barcelona’ in Nijmegen nog eens dunnetjes over te doen: Toen de Spaanse miljoenenstad even moest slikken bij de intocht van het Nijmeegse legioentje.


Donderdagavond tegen elf uur was Nijmegen aan de beurt. Op de St. Annastraat werd het dak van de bus opengeschoven. Fier werd het rood-zwart-groen naar buiten gestoken. De toeters op volle sterkte en een laatste aanslag op de stembanden: ”Nijmegen we komen!”.


Tevergeefse moeite. De herfst had stevig toegeslagen in de Via Gladiola. Het KeizerKarelplein, de Molenstraat, de Bloemerstraat. Tenslotte het station. Het eindpunt van de lange reis naar Barcelona, En ook hier stilte. Geen ontvangstcomite. geen bestuurslid of afvaardiging van NEC om al was het maar met een simpele handdruk de overwinningspremie aan de trouwe supporters uit te reiken.


Alleen de grote kater lag op de loer.


Ook een voorbeeld van hoe een klein clubje nog kleiner kan zijn.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.