Beerendonk direct weg bij NEC


Leo Beerendonk heeft het bestuur van NEC gevraagd met onmiddellijke ingang van zijn contract te worden ontheven.


De hulptrainer van NEC, nu bezig aan zijn derde seizoen bij de Nijmeegse club, ziet geen mogelijkheden om nog samen te werken met hoofdcoach Pim van de Meent.


‘Twee jaar lang heb ik prima kunnen werken met Pim, maar dit seizoen is het vanaf het eerste moment al misgegaan. De laatste tijd heeft hij mij volledig genegeerd. Het was zo erg dat ik er helemaal doodziek van werd. Het bestuur heeft voorgesteld om nog een keer samen met Pim van de Meent om de tafel te gaan zitten om alle problemen door te nemen. Maar ik wil dat onder geen enkele voorwaarde. Ik heb er schoon genoeg van. Ik voel er niets voor om door Pim van de Meent vernederd te worden, want zo erg was het inmiddels al geworden.”


Gissen
Over de oorzaken van de verwijdering met Pim van de Meent kan Leo Beerendonk alleen maar gissen. ‘Ik heb vaak genoeg tegen Pim gezegd: Laten we eens samen praten, want zo kan het niet langer. Maar daar wilde hij niets van weten. Op gegeven moment is het me allemaal teveel geworden. Ik had natuurlijk keurig mijn contract kunnen uitdienen, tot aan het einde van het seizoen, maar daar ben ik de man niet naar. Ik heb de laatste weken zoveel uitlatingen van Van de Meent over mij gelezen, dat de maat vol is.


‘Ik heb mijn besluit heel weloverwogen genomen. Laat daar geen misverstand over bestaan. Twee jaar lang ben ik met veel plezier naar de Goffert gereden, maar nu is dat voorbij. En dan ben ik bereid de consequenties daarvan te dragen.”


Zondag aanstaande zal Leo Beerendonk voor de laatste keer het tweede elftal begeleiden in de beker wedstrijd tegen Oosterbeek. In december gaat hij naar Australië om daar jeugdkampen op te gaan zetten. De kans bestaat dat hij daar een vierjarig contract tekent.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.