NEC talent Carlos Aalbers aan begin carriere

“Aan de muur van mijn slaapkamer hangt een poster met daarop Willem van Hanegem afgebeeld. En dan speel je ineens tegen die geweldige voetballer, je kunt je eigen ogen niet geloven.”

Voor Carlos Aalbers uit Winssen bij Nijmegen is het allemaal wel heel snel gegaan. Zijn vroegere voetbalclub heeft hem ongetwijfeld op het idee gebracht er voor al geen gras over te laten groeien. ‘RODA’ heet die Winssense vereniging, wat staat voor Recht Op het Doel Af. Dat bracht de 18 jarige Carlos onmiddelijk in praktijk, al moest hij daarbij datzelfde RODA de rug toekeren.

Het Nijmeegse NEC had al snel in de gaten, dat deze Aalbers geen doorsnee voetballer was, maar nog een grote toekomst voor zich zou kunnen hebben. “Dit is nu mijn derde seizoen bij de profs van NEC”, laat Carlos Aalbers weten. “De eerste twee jaar in het tweede elftal, en vanaf begin september in de selectie voor het eerste- Van dat laatste stond ik natuurlijk wel te kijken. Ineens in de Rotterdamse Kuip tegen Willem van Hanegem, van zoiets droom je toch alleen maar?”

Knap Lastig
Het trainersduo Pim van de Meent-Leo Beerendonk gokte op dat moment uitstekend. Aalbers maakte het Van Hanegem knap lastig, en sindsdien deed Van de Meent nog veelvuldig een beroep op hem.Aalbers: “Tegen Ajax en Go Ahead Eagles stond ik niet in de basis. In Amsterdam viel ik trouwens wel in, om Molby af te stoppen.” Van het een kwam het ander. Carlos Aalbers, de rustige, technisch begaafde middenvelder, produceerde vorige week zaterdag in het duel met PSV zijn eerste doelpunt in NEC’s topformatie. “Het was natuurlijk een heerlijke treffer, dat begrijp je. Maar achteraf was ik over mijn spel niet te vreden, dat kwam natuurlijk ook omdat we met 3-1 verloren. Na zo’n wedstrijd heb ik eerder het gevoel van: had ik maar beter gespeeld, dan hadden de anderen die doelpunten wel gemaakt”.

Feliciteren
Een dag na NEC-PSV bezoekt carlos Aalbers zijn kameraden bij RODA. “Iedereen kwam mij met dat doelpunt feliciteren. Hardstikke leuk, maar nogmaals, het voetbal is betrekkelijk, en zeker als je verliest. Ik kan de schuld voor het mindere spel wel in andermans schoenen schuiven, maar zo ben ik niet. Ik kijk eerst naar mijn eigen spel.” Opvallend was zaterdagavond wel, dat knapen als Ron de Groor en Piet Hubers niet meer in de NECbasis te vinden waren, en later John Vievermans en Frans Janssen plaats moeten maken voor Henk Grim en De Groot. Aalbers stond de volle negentig minuten op het veld. “ach,” stelt hij, “het wordt toch moeilijker. Er wordt steeds meer van je verlangd. Zo ben ik er niet zeker van dat ik komende zaterdag wordt opgesteld voor het bekerduel met SC Cambuur. De concurrentie is groot.

Contract
Aalbers, die begin deze week een NEC-contract tekende dat doorloopt tot 1juli 1983, kan zichzelf gelijk geven. Afgelopen dinsdag oefende NEC met het plaatselijke Quick, en Van de Meent laat Aalbers maar een helft meespelen.
De terugkeer van Sije Visser wordt uigeprobeerd, Visser moet meer fysieke kracht op het middenveld teweeg brengen; het centrale verdedigingsduo Mulderij-Wijnberg ondergaat aldus geen verandering. Het nieuwe NEC-talent houdt zelf een slag om de arm. “Daarom heb ik tot 1 juli van het volgend jaar getekend. In de voetballerij moet je nooit tever vooruit kijken. Daarom ben ik blij met het werk in de kruidenierszaak van mijn vader Henk. Na de MAVO (Don Bosco in Druten) en HAVO (Pax Cristi in Druten), werk ik ‘smorgens in de zaak, en train ik ‘smiddags. Dan ben ik tegen de avond doodop. En toch wil ik nog verder, ik wil nu het middenstandsdiploma veroveren, dat komt altijd goed van pas.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.