NEC op gladde ijzers

30 December 1982


Tijdens het interview dat onze krant vorige week had met NEC-trainer Pim van de Meent en Nijmegen coach Alex Andjelie, gooide de ijshockeyoefenmeester een balletje op om een onderling ijshockeywedstrijd te gaan afwikkelen.


Met bijzonder grote voortvarenheid is daar nu een datum voor geprikt, want reeds morgen zullen verschillende NEC-spelers op de Nijmeegse kunstijsbaan de schaatsen onderbinden om met de ploeg van Vissers Nijmegen een sportieve strijd aan te binden.  Een directe confrontatie zal het echter niet worden Andjelie: “we moeten natuurlijk wel reëel blijven voetballers hebben nu eenmaal minder ervaring op schaatsgebied. Daarom zullen we met gemixte teams van 10 spelers aantrede, in elke formatie zullen 5 voetballers en 5 ijshockeyers meedoen.”


Serieus


Hoewel het resultaat niet direkt voorop staat, zal er wel volgens de regels van het ijshockey gespeeld worden. Dat betekent drie periode van 20 minutenstrijd. Alleen de bodycheck zal niet worden gehanteerd om de tegenstander een halt toe te roepen. Pim van de Meent beschouwt het als een leuke oefening voor zijn pupillen. De NEC-coach: ,,Meestal trainen we op vrijdagmiddag en dit leek me zo op de laatste dag van het jaar een leuke afwisseling van het oefenpakket” De Amsterdammer blijkt er zelfs zo’n zin in te hebben, dat hij zichzelf ook in de selectie heeft opgesteld. Daarmee wijkt hij trouwens niet af van Alex Andjelie die eveneens het ijs zal betreden.


Selectie


Zowel NEC als Nijmegen zullen hun ‘sterkste’ spelers de ijsvloer opsturen. Andjelie: “Hoewel de opstelling niet helemaal zeker is, mag aangenomen worden dat de drie Amerikanen van de partij zullen zijn. Daarnaast de spelers van het Nederlandse team, minus Jan Bruysten, omdat die moet werken. Het makkelijkste is om te zeggen dat de oudste spelers van Nijmegen aan de bak zullen komen, want ook een Jorma Mantere zal zeker van de partij zijn.” Pim van de Meent, die nog pogingen in het werk stelt om een prominente landgenoot als scheidsrechter aan te trekken, zal met zijn selectiegroep in het ijsstadion verschijnen. De wedstrijd tussen NEC en Nijmegen begint morgen op de kunstijsbaan om 12:00 uur. Toegang is gratis.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.